Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Joke`s Stroganoffsaus

Dit recept is van Joke een internetvriendin
En je eet je vingers erbij op.
Dus maak maar lekker veel
Het smaakt ook heerlijk bij een karbonaadje of kipfiletje



Note van Joke:
Mijn lekkere recept van geflambeerde Stroganoffsaus.
Heb het opgeschreven toen iemand het voor ons aan tafel kwam bereiden voor bij een Chateau Briand.
Eet smakelijk.....Joke

Stroganoff Saus


Ingrediƫnten:

Boter(eventueel roomboter)
1 ui grof gesneden
1/2 courgette in reepjes gesneden
1 rode paprika in reepjes gesneden
1 theel bouillonpoeder of 1/2 vleesbouillontablet
1 eetl paprikapoeder
tabasco
gemalen peper en gemalen zeezout naar smaak
champignons
ongeveer 2dl room
gedroogde bieslook of verse
1 borrelglas whisky
ongeveer 2 dl tomatenketchup
3 tenen knoflook (in het restaurant gebruikte ze knoflookpasta)
Worchestersauce

Bereidingswijze:

Laat de boter in de sauspan smelten en bak hier de uien in aan.
Doe de knoflooktenen door de knoflookpers erbij en bak even mee, en ook de champignons, paprika en de gourgette, en bak dit even aan, samen met de paprikapoeder.
Doe dan ook de tomatenketchup, tabasco en de bouillonpoeder erbij en breng dit aan de kook.
Doe de room erbij en laat aan de kook komen, eventueel wat water erbij doen.
Doe de whisky in een grote soeplepel en verwarm dit boven de gasvlam, en zodra het warm is de vlam erin laten komen (LET OP AFZUIGKAP UIT DOEN) doe dan gelijk de whisky bij de stroganoffsaus en laat alles zachtjes een paar minuten doorkoken.
De vlammatjes van de alcohol zie je geleidelijk verdwijnen.

Breng op smaak met gemalen zout en gemalen peper en tabasco en worchestersauce en doe de bieslook erbij.

Bron: Joke
Dank je wel Joke voor dit heerlijke recept.
Fijn dat ik het hier neer mocht zetten.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten