Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Bara`s


Ingredienten
1 knoflookteentje
halve ui, gesnipperd
100 gram erwten besan of oerdi-dal (bij de Hindoestaanse toko)
halve rode peper
1 eetlepel komijn (jeera)
3 grote tajerbladen of selderij
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 tot 250 ml. water
snufje zout
Olie om in te frituren

Bereiden
Week de oerdi ten minste een nacht in water en maal de erwten in een keukenmachine fijn. Maal de knoflook, ui en peper fijn in een vijzel. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan en wrijf ze even in een vijzel. Was de tajer of de selderij. Haal de steeltjes van de tajerbladen, dep de groente droog en snij in dunne repen.
Voeg het mengsel van knoflook, peper en ui bij de gemalen oerdi.
Meng vervolgens tajerblad/selderij en komijnzaad doorheen.
Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoorheen kneden.
Breng eventueel op smaak met wat zout.
Voeg aan dit kneedsel water toe tot er een zacht en luchtig deeg ontstaat. Dek af en laat het deeg minimaal 2 uur op een warme plek rijzen (voor een beter resultaat kun je het deeg èèn nacht laten rijzen).
Vorm met vochtige handen van het deeg balletjes ter grootte van een groot ei, en druk de balletjes vervolgens plat.
Zorg dat ze ongeveer tien centimeter doorsnee hebben en druk in het midden een kuiltje.
Verhit de olie in een bakpan of wok en frituur de bara daarin aan beide zijden in enkele minuten goudbruin.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
De bara zijn zo te eten, met wat (mango) chutney, sambal, of zelfs kip.

Bron:caribemagazine

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten