Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Rumtopf



Rumtopf

Rumtopf is een van oorsprong Duits/Deens dessert
Het werd rond Kerst gegeten
Traditioneel werd er in Mei al begonnen met het vullen van de rumpot.
Het eerste fruit wat de pot in ging was aardbeien
Gevolgd door het fruit wat daarna voorhanden was
Zoals bessen, kersen, abrikozen, pruimen, perziken
Iedere maand kwam er weer een nieuwe laag vers fruit in de pot
Wat weer onder de rum en suiker werd gestopt.
Rond Kerst was de rumtopf  rijp om gegeten te worden

Je hebt nodig voor de rumtopf:

Gebruik mooie gave vruchten.

Ingrediƫnten:

Je begint met 500 gram aardbeien en dan voeg je steeds meer fruit toe.
Gewoon de soorten die je zelf het lekkerste vindt,
250 gram witte basterdsuiker, vanillestokje, rum van 54%

Voorbereiding:

Maak de vruchten schoon en snij ze in vieren.
Meng de suiker erdoor.
Zorg dat de suiker goed geabsorbeerd word door het fruit voor het de pot in gaat

Bereidingswijze:

Doe dit in de rumpot of weckpot.
Schenk er zoveel rum bij dat de vruchten onderstaan.
Doe het opengesneden vanillestokje erbij.
Leg eventueel iets op de vruchten om te voorkomen dat de vruchten gaan drijven.
Voeg elke zomermaand een andere fruitsoort toe,
ook vermengd met suiker en voeg weer zoveel rum toe zodat alles onderstaat,
zo ga je door tot de pot vol is.
Zet de pot steeds na het bijvullen op een koele, donkere plaats.
Als de pot vol is moet ie nog 6 weken staan.

Serveertips:

Lekker met ijs, pannenkoeken,wafels of gewoon zo.
In plaats van gewone rum, is bruine rum ook erg lekker.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten