Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Meringuetaart met frambozen

.



Meringue Taart
Ingredienten:
250 gram frambozen (diepvries)
1 fles mousserende rosé (0.75 liter)
250 g suiker
5 eieren
500 gram mascarpone
2 zakjes vanillesuiker (a 80 g

Schep het bevroren fruit met 50 ml rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om.
Splits ondertussen de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten).
Mix de eiwitten tot stevige pieken.
Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Teken op een vel bakpapier een grote cirkel van 24 cm en een kleinere cirkel met een doorsnede van 20 cm.
Knip ze uit en schep het eiwit erin.
Bak het eiwit 1 1/2 uur; de buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai.
Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen.
Mix ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues.
Leg de grote meringue op een schaal
Verdeel er 2/3 van het fruit over.
Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover.
Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en schenk de rest van de rosé erbij.

TIP: Van de dooiers kun je heerlijke mayonaise maken

Bron:A.H

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten