Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Aardbeien Shortcake

.



Ze zijn er nog....verse aardbeien
Nog even ervan smullen
Heeeeeerlijk.......
Aardbeien Shortcake
Ingredienten
1 kg aardbeien
70 g suiker

Voor het deeg:
50 g boter
100 g kwark
130 g suiker
snufje zout
1 ei (m)
320 g bloem
4 tl Dr. Oetker Backin
100 ml zure room

Om te bestrijken:
50 g boter

Voor de vulling:
500 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el gezeefde poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200C
Maak de aardbeien schoon en snij in plakjes.
Leg een paar aardbeien apart voor decoratie van de shortcake.
Doe de overige aardbeienplakjes in een vergiet en bestrooi ze met suiker.

Doe de boter en de kwark in een mengkom.
Mix het geheel met een mixer op de hoogste stand.
Voeg beetje bij beetje de suiker en zout toe.
Mix totdat het een samenhangend, egaal beslag is.
Voeg het ei toe en mix het nog een halve minuut.

Zeef de bloem met het bakpoeder.
Voeg afwisselend zure room en het bloemmengsel toe, terwijl het deeg gemixt wordt op de middelste stand.
Doe het deeg in een ingevette springvorm en druk het plat.
Smelt de boter en bestrijk het deeg met een dun laagje boter.
Schuif de springvorm op een rooster in de oven.
Prik na 20 minuten even met sateprikker in de cake
Komt het er schoon uit dan is de cake klaar
Verwijder na het bakken de springvorm en laat de shortcake afkoelen op een rooster.
Snijd de taart na het afkoelen doormidden.
Leg de onderste helft op een gebaksschaal.

Meng voor de vulling de slagroom met vanillesuiker, poedersuiker en Klopfix.
Klop de slagroom stijf.
Bestrijk de bodem met tweederde van het roommengsel.
Leg daarboven op tweederde van de aardbeien.
Leg de bovenste helft van de taart er op en druk het zachtjes aan.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en leg de laatste aardbeien op de shortcake.
Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten