Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Ingelegde Citroenen

.



Ingelegde Citroenen.

Toen ik nog een klein meisje was, kwam er op zondag altijd een zuurkar door de straat
Het was er altijd druk met de verkoop van uitjes en augurken
Ik mocht ook wel eens met het schaaltje naar beneden
Want je kreeg van de meneer van de zuurkar altijd een augurkje om zo op te eten
Soms had de zuurman ook ingelegde citroenen
En pekelbommen
Daar was ik echt verzot op.
Dat zoute van de augurken....ik vind het nog lekker
Ingelegde citroenen heb ik al heel lang niet gegeten
En nu vond ik het recept hiervoor op internet
Hoera.....dat ga ik van de week maken als ik de biologische citroenen kan vinden
En anders even bestellen bij mijn groentemannetje....

Ingredienten:

8 a 10 biologische citroenen
1/2 kop zeezout (meer als het nodig is)
Vers citroensap (als het nodig is)
Grote glazen potten met deksel (gesteriliseerd)

Om te kruiden:

Korianderzaadjes, kruidnageltjes, peperkorrels, kaneelstokje en chilipepertjes

Bereiden:

Boen de citroenen schoon
Snij aan de boven en onderkant een klein stukje af
Snij nu de citroenen van boven inkwarten in, maar niet helemaal door
Ze zitten nog aan elkaar vast
Haal voorzichtig de citroenen iets uit elkaar en smeer goed in met zout
Smeer de buitenkant ook met zout in
Doe de citroenen in de glazen pot
Druk er goed opzodat het sap vrij komt
De citroenen moeten onder staan
Doe de kruiden erbij
Zet even opzij voor een paar uur
Druk hierna de citroenen nog een keer uit en doe er nog een paar lepels zout op.
Doe de deksel erop en zet de pot weg bij kamertemperatuur
Draai de pot af en toe op zijn kop
Na 3 weken zijn ze klaar voor gebruik
Zet de pot in de koeling

TIP:
Als je de citroenen gebruikt haal ze met houten lepel uit de pot.
Je kunt de citroen voor gebruik afspoelen en de pitjes verwijderen
Word veel gebruikt in oosterse gerechten.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten