Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Stoofvlees met Leffe

.



Dit recept is van mijn vriendin Oeps
Een heerlijk belgisch recept
Oeps die eigenlijk Annemie heet is belgische
En ze kan heerlijk koken...
Met het doorkijken van mijn recepten kwam ik het weer tegen
Dus dat eten we vandaag.....
Met puree en boontjes......
Of toch maar frietjes????

Stoofvlees met Leffe
Ingredienten
8 sjalotjes in kwarten of 2 grote uien (fijngesnipperd)
1 kg runderlappen
75 g boter
zout
peper
2 eetl. azijn
1 flesje Leffe Dubbel
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
1/2 theel. gedroogde tijm of een takje verse tijm
2 sneetjes bruinbrood
1 eetl. mosterd

Voorbereiding

Vroeg genoeg beginnen.

Bereidingswijze
Bak het stoofvlees kort aan op hoog vuur.
Voeg er de fijn gesnipperde ui of sjalot bij.
Een klein glaasje water toevoegenen een scheutje appelazijn en als alles begint te sudderen op laag vuur plaatsen
Deksel op de pan.
Iets daarna een beetje leffe toevoegen.
Let op dit borrelt meteen dus opletten voor overkoken als je een kleine pot hebt.
Voeg een laurierblad toe met tijm en kruidnagel.
Zelf maak ik erg voorzichtig gaatjes in het laurierblad waar ik het tijmtakje en de kruidnagel instop.
Zo vind je die na het koken in een keer terug.
Als alles zowat een uurtje staat te sudderen onder regelmatig eens omroeren voeg je de boterham ingesmeerd met mosterd toe.
Giet nog wat leffe op de boterham.
Weer verder laten sudderen en regelmatig omroeren en af en toe wat leffe bijvoegen.
Ik gebruik in totaal ongeveer een half flesje.
Je zal merken dat je een bodempje krijgt onder op je pan, dat komt door de binding met de boterham.
Geen paniek dat krijg je wel weer van je pan geschrobt nadien.
Hoe langer dit alles opstaat hoe beter.
Bedoeling is dat het vlees bijna als draadjes uit elkaar gaat vallen als je er in prikt.
2.5 a 3 uur is dus niet overdreven.
Op het laatst geen bier meer toevoegen zodat de saus lekker kan indikken.

Serveertips
Met frietjes uiteraard! en een lekkere salade.
Maar ook met lekkere aardappelpuree is dit niet te versmaden.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten