Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Roze Knoflook Souffle

Photobucket

Roze Knoflook Souffle

Ingrdienten

10 tenen roze knoflook uit Lautrec
1/2 liter melk
maizena
eiwit van 6 eieren
2 soeplepels fijngesneden bieslook**
50 gram geraspte kaas (Gruyere)
zout en peper
klontje boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Allereerst een knoflookcrème-saus maken:
Pel de 10 roze knoflooktenen*** en doe ze met de ½ liter melk en 1 glas water in een kookpan.
Zout en peper toevoegen en op zacht vuur laten koken totdat de knoflook ‘smeltend’ zacht is.
(NB: de melk niet laten overkoken).
De teentjes vervolgens met een vork fijnprakken, in de saus terug doen en deze binden met wat maizena.
Je hebt 4 eetlepels knoflookcrème-saus nodig.
In een kom 4 eetlepels van de saus aanmengen met de bieslook en de geraspte kaas.
Zout en peper toevoegen.
 Beboter een soufflé schaal voor 4 personen of 4 één-persoons schaaltjes.
Klop de eiwitten tot schuim, met een beetje zout.
Meng het schuim voorzichtig met de knoflooksaus, kaas en bieslook in de kom.
Dit mengsel in de soufflé schaal(tjes) uitstorten en in de hete oven zetten voor 30 minuten
(in de kleine schaaltjes iets korter.)
Meteen opdienen.

* Recept van Thierry Bardou, Restaurant ‘La Garde Pile’, in Lautrec
Roze knoflook kun je online bestellen bij o.a Carleau

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten