Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Boboti


Boboti

Fruit in gehakt vind ik niet zo lekker
Maar deze bekende Afrikaanse schotel is toch weer iets anders
Ik had Boboti eerst met een pakje gemaakt
Daar is niks mis mee....
Maar echt helemaal zelf brouwen is toch wel lekkerder
Deze versie heb ik al een paar keer gemaakt (ooit van internet geplukt)
En net als zoveel gerechten...je doet beetje meer van dit en minder van dat erin
Zo word het toch iets eigens....
Yensa′ka....(eet smakelijk)
Een baie lekker gerecht.......


Ingrediënten (4 personen)

2 pond gemengd mager gehakt of rundergehakt.
100 gram rozijnen zonder pitjes
75 gram gedroogde abrikozen
4  sneden witbrood
3 dl melk
2  eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels boter
2 middelgrote gesnipperde uien
1 teentje gehakte  knoflook
50 gram amandel snippers
1 1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel vlees kruiden
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel azijn
1/2 theelepel versgemalen peper
zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe het gehakt in een grote kom.
Was de rozijnen in lauwwarm water
Overgiet de rozijnen in een kom met kokend water.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Snijd de korstjes van de boterhammen.
Verkruimel het brood in een kom en schenk er melk op.
Breek de eieren op het gehakt en werk alles goed door elkaar.
Bestrijk een ovenschaal dun met olie.
Doe de rest van de olie en de boter in een kleine koekenpan en laat warm worden
Fruit hierin onder af en toe roeren de uien met de knoflook langzaam goudgeel.
Bak de laatste 2 minuten even de  abrikozen stukjes mee.
Neem de koekenpan van het vuur
Giet de rozijnen af en doe de rozijnen in een mengbeker of blender.
Doe daar ook de amandelsnippers, de kerrie, de vleeskruiden, het citroensap, de azijn en de peper met 1 theelepel zout in.
Schep de gefruite ui en knoflook en abrikozen stukjes in de blender of keukenmachine
Laat die een paar slagen draaien, maar maak de inhoud niet al te fijn.
Doe het mengsel bij het gehakt.
Maak het geweekte  brood fijn met een vork en werk ook dit door het gehakt.
Vul de ovenschaal en strijk de bovenzijde van het gehakt met een een in koud water gedompelde lepel.
Zet de schaal op het rooster in de oven en laat het gehakt in 60 tot 75 minuten door ene door gaar worden.

TIP:
Serveren met rijst en een frisse salade met paprika snippers en komkommer.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten