Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Rabarber Aardbeien Cobbler


Rabarber Aardbeien Cobbler

Heerlijk...Rabarber en Aardbeien
Een combinatie die zeker het proberen waard is
Lekker om er jam van te maken....
 (ben met de laatste pot van vorig jaar bezig)
Maar net zo lekker als compote of als vlaai of taart
En vergeet de crumble niet...Yummie
Vanmiddag maak ik deze cobbler...lekker met bolletje ijs :-)

Vulling:

1/2 pond aardbeien (gehalveerd)
2 1/2 cups rabarber( 1 cm stukjes)
3/4 cup suiker
1 eetlepel citroen zeste
3 eetlepels maizena

TOP:

1 3/4 cups bloem
1 eetlepel bak poeder
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel salt
6 eetlepels koude boter (in kleine stukjes)
3/4 cup melk
1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 c graden
Doe alle ingredienten voor de vulling in een kom
Roer alles goed door
Doe de vulling in een pie vorm of vierkante glazen ovenschaal
Doe in een andere kom de bloem,bakpoeder,suiker en zout
Mix alles door elkaar
Doe de stukjes boter erbij en mix alles weer goed door
Giet de melk erbij en mix tot een zacht deeg (desnoods iets meer melk toevoegen)
Neem een lepel deeg en doe op de vulling
Doe weer een bolletje tot alle deeg is opgebruikt
Klop het ei los en smeer de bolletjes deeg met de eimassa
Strooi er beetje suiker over en zet de vorm in de voorverwarmde oven
Bak de cobbler tot de vulling bobbelt en de top goudbruin is ca 45/50 minuten)
Word de top te vlug bruin dek het dan af met folie....
Serveer de cobbler warm met ijs of room

TIP:

Om het helemaal feestelijk te maken kun je de cobbler ook in een klein schaaltje serveren
Doe hiervoor de vulling in een schaaltje
Schep er een lepel deeg op en zet in de oven tot de vulling bobbelt en de bovenkant goudbruin is.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten