Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Zelf gemaakte Creme Fraiche en Boter


Zelf gemaakte Creme Fraiche

Het is zo simpel....kind kan de was doen
Ik maakte wel zelf sour cream maar heb nooit gedacht dat kan ook met creme fraiche
Dat moet ook makkelijk te doen zijn....
Bij toeval kwam ik op een paar blog`s terecht waar het recept (nou ja....recept)stond
Heb ze vergeleken met elkaar en het was overal hetzelfde.
Er was een blog  ( Healthy Green Kitchen)dat zelfs nog een stapje verder ging.......
En een zelfgemaakte boter recept neerzette
Nou dat is niet tegen de verkeerde gezegd
Ik kan mn nog mijn tante Heini herrinneren....
Voor de deur van de keuken van de boerderij zat ze melk te karnen
Ik logeerde bij een andere tante die er niet zo ver vandaan woonde
Prachtige herrinneringen heb ik aan die vakantie`s
De deur stond altijd voor ons stadse neefjes en nichtjes open
Maar goed...ik dwaal af.....
Ik zet het boter recept er even bij,
Je weet nooit (ik ga het eens proberen)
En laat jullie zeker weten hoe het is gegaan


Homemade Creme Fraiche
Dit is zo makkelijk zelf te maken.
Zonder toevoegingen van allerlei dingen
Simpel slagroom en karnemelk
Koop wel goeie slagroom en karnemelk
(liefst bij de boer vandaan)

Ingredienten:

200 gram Slagroom
2 eetlepel karnemelk

Bereiden

Doe de room in een glazen pot (weckfles)
Giet er de karnemelk bij
Roer om........
Leg een schone theedoek erover en zet weg op een warme plek (ca 12 a 24 uur)
Het mengsel word steeds dikker
Heeft het de goeie dikte dan kan de deksel erop
Bewaar in de koelkast (ca 1 week)



Voor de Boter
Dezelfde ingredienten als voor de creme fraiche

Bereiden:

Giet de room en karnemelk in en pot en mix het goed door elkaar
Doe er een theedoek over en zet opzij op een warme plek (minstens 12 uur)
Het mengsel in een kom doen en met de mixer op gemiddelde snelheid mixen
Mix tot het mengsel voorbij het stadium slagroom is en begint te klonteren (6 a 7 minuten)


Je hebt nu gelige klonters en een waterige substantie (karnemelk)
Doe het mengsel in een fijne zeef en laat uitlekken
Met een pannenlikker druk je er zoveel mogelijk vocht uit


Neem de zeef met het botermengsel en spoel het onder de kraan
Doe dit tot het water helder is,
Gebruik je handen of een pannenlikker om de resten van de karnemelk eruit te krijgen
Je kunt een snufje zout toevoegen voor gezouten boter
Als alle vocht eruit gekneed is, schep je het in de botervloot en bewaar het in de koelkast




Bron: Healthy Green Kitchen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 reacties:

ArtMus zei

Al die bereidingen zijn niks voor mij maar het verhaal van je gastvrije tante is voor mij heel herkenbaar.
Ik dwaal graag even mee Jeanne.

De Gulle Aarde zei

Hallo Jeanne, via via op je blog gekomen, maar wat een heerlijke ontdekkingen...... en nooit geweten dat je crème fraiche zelf kon maken! Ik kom vast vaker langs, groetjes van Hanneke

Jeanne zei

Je bent welkom hoor Hanneke...
Heerlijk he Muzzie zulke herrinneringen.
:-)

Anoniem zei

Hoi,

Ik vroeg me af of je die "ball" pot zelf in bezit hebt en zo ja, waar je die gehaald hebt... :)
Pls let me know

Misstink@tiscali.nl

Jeanne zei

Hallo Marc.
Ik heb 3 van deze potten (deze komen uit Amerika)
Ball word hier niet gemaakt en ik weet niet of ze nog wel worden gemaakt.
Bij Blokker of Hema kun je weckpotten kopen.Of even googlen en je krijgt een hele lijst waar je weckpotten kunt kopen.
Ik heb mijn andere potten bij flesseland gekocht ook via internet.
Succes met zoeken.
Groetjes Jeanne

Populaire berichten