Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Gebakken Lever met Appel en Ui


Gebakken Lever met Ui en Appel

De een gruweld ervan en een ander vind het lekker
Lever.....vroeger toch vrij veel gegeten...
Ik hoor bij de groep die het lekker vind
Kalfslever en kippenlevertjes zijn zacht van structuur
Varkens en runderlever zijn stugger
Voor dit recept is kalfslever erg lekker
Maar kippelevertjes zijn ook prima
Maak ze wel goed schoon
Ik gebruik een schaar om membraampjes en ongerechtigheid eraf te knippen
Voorzichtig schoon spoelen en deppen met keukenpapier
En de lever kan bereid worden



Ingrediƫnten :
500 gram kalfslever in plakken gesneden
2 eetlepels bloem
50 gram boter 
100 gram ontbijtspek in plakjes
2 uien
2 appels
citroensap
1dl witte wijn
zout  en peper

Bereidingswijze :

Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken.
Besprenkel de appelplakken met wat citroensap.
Wentel de plakken lever door de bloem.

Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken lever rondom bruin en gaar (ca 10 minuten)
Haal dan de plakken lever uit de pan,
leg ze op een schaal, bestrooi ze met wat peper en zout en houd de lever warm.
Bak in een droge koekenpan de plakjes spek krokant.
Bak in de achter gebleven bakboter van de lever de uien en appels rondom lichtbruin en zacht.
Haal ze uit de pan
Voeg de wijn toe en roer alle aanbaksels los.
Schep de uien en appels over de lever en leg er de plakjes spek bovenop.
Geef de saus er apart bij

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten