Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Koninklijke Ballen


Koninklijke Gehakt Ballen

Franz Joseph 1, keizer van Oostenrijk,
Koning van Hongarije en echtgenoot van Sissi
Was een ouwe snoeper en hij hield er ook een maitresse op na.
Uit het bewaard gebleven kookschrift van deze dame (Katharina Schratt)
Komen deze gehakt ballen waar de keizer gek op was.
Als deze dame voor Franz Joseph iets te eten bereidde
Kwamen steevast deze gehaktballetjes te voorschijn
Hij at ze graag.....

Ingredienten:

750 gram zeer fijn gemalen kalfs gehakt
2 boterhammen zonder korst
2 eieren
boter
nootmuskaat
1 eidooier
scheutje melk

Bereiden:

Doe het gehakt in een kom
Gehakt van de slager is nog te grof,maal dit nog eens met gehaktmolen of foodprocessor.
Doe de bammetjes even in het water en knijp ze uit
Smelt een klontje boter in de koekepan
Bak hierin de gescheurde boterhammetjes en de eieren
Roer onder het bakken goed door zodat er een soort roerei ontstaat
Laat dit afkoelen
Doe dit bij het gehakt met de kruiderij en meng het goed door
Volgens de antieke Oostenrijkse methode ging de massa nog eens door een zeef
Maar mag nu met foodprocessors
Doe de dooier en scheutje melk bij
Hussel alles en maak er balletjes van (grootte golfballetje
Kook een pan met water (zout toevoegen)
Houd het water tegen de kook aan
kook hierin de balletje gehakt ca 8 minuten
Haal ze met schuimspaan uit de pan en laat ze even op keukenpapier uitlekken
Met spinazie en aardappelpuree


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten