Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Aardappel Cupcake`s


Aardappel Cupcake`s

Zoete cupcakes zijn helemaal ‘in’.
Jeroen van Dagelijkse Kost had dit recept op de website staan
 Een beetje tegendraads en maakte hartige cupcakes op basis van aardappelen.
Ze zijn lekker als snack......
 maar je kan ze net zo goed serveren als een origineel aardappelalternatief bij een hoofdgerecht met vlees, vis of kip.
Kortom, met een simpel patatje kan je heel erg leuke dingen doen.


Ingredienten:

1 kg loskokende aardappelen
4 plakjes chorizo (dikke; 4-5 mm)
6 kwartjes van artisjokken (opgelegd in olie)
2 eieren
1 ui
2 eetlepels verse geitenkaas
2 eetlepels bloem
1 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel fijngehakte verse oregano
1 scheutje olijfolie

Bereiden:

Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
Versnipper de ui en snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes.
Snij ook de opgelegde artisjokken in stukjes.
Stoof de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven.
Doe hetzelfde met de stukjes artisjok.
Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de geitenkaas aan toe.
Stamp tot een fijne (droge) puree.

Hak de verse oregano fijn.
Meng de ui, de chorizo, de stukjes artisjok en de oregano door de puree.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Breek de eieren en hou de eiwitten apart.
Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree.
Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect.
Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups.
Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C).
Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten