Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Mosselen uit de Wok


Mosselen uit de Wok

Mosselen .......je moet er van houden
De een vind ze zalig...de ander vind het niks
En dan heb je nog de groep die ze niet kan of mag eten
Ik kijk graag naar het programma Dagelijkse Kost
Op de brt te bekijken
Jeroen maakt er gerechten...
Makkelijk....snel klaar en smakelijk
En hij vertelt het ook zo smakelijk
In dat heerlijke sappige belgisch van hem
Gister had hij dit receptje
Ik zat te watertanden zo lekker
Ik zou zeggen tegen de mosselfan`s
Leef je uit met dit recept

Ingredienten

2 kg mosselen
2 sjalotten
3 selderstengels
2 dl witte wijn (of sake)
50 g verse gember (knol)
2 stengels citroengras
1 rode chilipeper
enkele takjes verse koriander
enkele takjes verse munt
scheutje arachideolie
scheutje sesamolie

Bereiding:

Bereid alle ingrediënten voor en verzamel ze in aparte schaaltjes.
Begin met de sjalot, die je pelt, middendoor snijdt.
Snij ze vervolgens in fijne halve ringen.
Snij het groen van de selder af en spoel de groente.
Breek de stengels middendoor en trek er de dikste harde vezels uit.
Snij de selder in blokjes van zo’n halve centimeter breed
Snij het topje en het onderste stukje van de stengels citroengras.
Hak het citroengras met een scherp keukenmes in extra fijne stukjes.
(Grote stukken citroengras zijn zeer vezelig en dus niet smakelijk.)
Snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snipper het pepertje in piepkleine stukjes.
Schil het stukje verse gember en rasp de knol.
Gebruik de mosselen zo vers mogelijk. Spoel ze in ruim koud water.
Controleer de mosselen één voor één en verwijder met een mesje eventuele zeepokken of de mosselbaard.
Het oog wil ook wat.
Verhit de wok op een hoog vuur.
Schenk er een scheutje arachideolie in.
Deze olie is heel neutraal van smaak.
Let op: Afhankelijk van de hoeveelheid die je klaarmaakt, is het aan te raden om in meerdere beurten te wokken.
De bereiding gaat snel, en zo vermijd je een veel te volle wok.
Wok de halve ringen sjalot en de stukjes selder kort.
Roer of schud regelmatig even.
Doe de uitgelekte mosselen in de wok.
Voeg naar smaak stukjes chilipeper, citroengras en geraspte gember toe.
Schenk tijdens het wokken de wijn erbij. (Of gebruik sake, de typische Japanse rijstwijn.)
Hou de gaartijd van de mosselen goed in de gaten.
Check ze al na enkele minuten. Het mosselvlees moet gaar zijn, maar tegelijk boterzacht.
Schud de wok regelmatig even op.
Spoel de takjes koriander en de munt en voeg de (gescheurde) blaadjes toe op het einde van de bereiding.
Voeg een piepklein scheutje sesamolie toe, voor een licht gebrande smaak.
(voorzichtig) Schud of meng alles nog een laatste keer.
Extra peper en zout zijn niet nodig.
Serveer de gewokte mosselen in schaaltjes (als voorgerecht)
 of maak dubbele porties en serveer ze als hoofdgerecht met gestoomde of gekookte rijst.
Basmatirijst past er bijvoorbeeld prima bij.




Bron: Jeroen van Dagelijkse Kost

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten