Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Hollands Vispotje

Hollands Vispotje in Mosterdsaus

Ingredienten:

2 kilo mosselen
2 glazen droge witte wijn
250 gram Jakobsschelpen (uit de diepvries)
250 gram grote gepelde garnalen
1 pot visfond
250 gram crème fraîche
scheutje citroensap
zout
versgemalen peper
4 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook)
Allesbinder
Desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren

Bereiding:
Controleer de mosselen; gooi beschadigde exemplaren en schelpen die zich niet sluiten als er met een mes een tik op wordt gegeven weg.
Doe de mosselen in een pan, zet op hoog vuur, giet er de wijn bij en breng met het deksel op de pan aan de kook.
Draai het vuur laag, schud af en toe met de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen openstaan (ca 8 a 10 minuten)
Giet de mosselen af in een vergiet en vang het kookvocht op.
Giet het kookvocht door een fijne zeef.
Houd 12 mooie schelpen achter voor de garnering en haal de overige mosselen uit de schelp.
Laat de Jakobsschelpen en zonodig de garnalen ontdooien.
Breng de visfond met het kookvocht van de mosselen aan de kook en laat circa 5 minuten inkoken.
Klop er de crème fraîche door en breng de saus op smaak met wat citroensap, zout en peper.
Laat de Jakobsschelpen en de grote garnalen 2 minuten in de saus doorwarmen zonder te laten koken en schep er de mosselen door.
Schep de groene kruiden door de saus en bind desgewenst met allesbinder.
Schep de ragout in een voorverwarmde schaal of verdeel over voorverwarmde soepkopjes
Garneer met de achtergehouden mosselen en desgewenst een schepje zalmeitjes.
Geef er knapperig warm stokbrood met knoflookboter bij.

Wijntip:
Ideaal gerecht voor bij een rode Bourgogne als Mácon een Cru uit de Beaujolais (14-16°C)
of een niet te zware Chateaux-wijn uit de Médoc (16-18°C)

Bron: C 1000

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten