Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pasta Salade


Pasta Salade

Ingrediënten
voor de salade:

400 g spirelli (of een pasta naar keuze)
3 tomaten
1/2 komkommer
1 handvol platte peterselie
300 g zoete maïs (blik)
280 g tonijn (blik, uitgelekt gewicht)
4 eieren

Voor de dressing:

2 eieren
2 dl arachideolie (of fijne druivenpitolie)
1 1/2 dl ongezoete (magere) yoghurt
1/2 teentje look
1 eetlepel zachte mosterd
1 eetlepel currypoeder
1/2 citroen
peper
zout

Bereiding:
voor de salade:

Voeg een flinke snuif zout toe aan het water voor de pasta.
Breng het water aan de kook en kook de pasta al dente
Giet de spirelli nadien af en laat de pasta goed uitlekken en afkoelen.
Kook de eieren hard in 8 à 10 minuten
Pel de afgekoelde eieren
Tip: Ze onder water pellen lukt bv. heel erg goed.
Gebruik het kokende water voor de eieren om de tomaten te ontvellen
Snij de tomaten nadien in kwartjes en haal de zaadlijsten eruit.
Snij het tomatenvlees in kleine blokjes en doe ze in een ruime mengschaal.
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in (lange) kwarten
Snij de waterige zaadlijsten eraf en verdeel de groente in kleine blokjes
Voeg ze toe aan de stukjes tomaat.
Laat de ingeblikte maïs uitlekken
Giet de mais in de mengschaal.
Doe hetzelfde met de tonijn (in eigen nat) uit blik.
Als de pasta goed afgekoeld is, dan giet je deze in de mengschaal.
Prak de gekookte eieren met de pureestamper, tot je een fijne mengeling van stukjes eiwit en dooier krijgt.
Voeg deze mimosa toe aan de salade.
Spoel de peterselie en hak het groen fijn.
Doe de snippers in de mengschaal

Voor de dressing:

Pel de knoflook en hak deze in stukjes.
Neem een hoge mengbeker en doe daarin de stukjes look, de eidooiers, de mosterd en een scheutje lauw water.
Mix alle ingrediënten glad met de staafmixer
Blijf mixen en schenk de olie beetje bij beetje in de beker
Beweeg intussen de staafmixer op en neer, tot je een gebonden saus krijgt (vergelijkbaar met mayonaise).
Voeg nu de yoghurt toe, samen met het currypoeder en het sap van de citroen.
Mix kort
Proef deze currymayonaise en voeg naar smaak peper van de molen en wat zout toe
Mix de dressing een laatste keer.
Zet de saus eventueel even in de koelkast.

Voor het serveren:
Voeg een deel van de dressing toe en meng de salade.
Overdrijf niet, want de pasta en de groenten hoeven niet te zwemmen in de saus.
Geef de overige dressing er apart bij
Met stokbrood



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Jeany zei

meid hoe kom je toch aan al die ideeën, ook deze is weer heeeeeeeeeeeeeerlijk!! Fijn weekend en leifs van mie

Jeanne zei

Ik lees kookboeken als romans....(en ik spaar ze)
kijk naar vele kookprogramma`s...
En koken is dus een grote hobby.
Plus dat we een groentetuin in potten hebben
Hier in het bos groeit weinig door de grond en bomen
En dan ga je zoeken......
In potten dus....
hahahahahahaha.
Fijn weekend meis

Populaire berichten