Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Perensoep met Pancetta en Bleu Cheese


Perensoep met Pancetta en Bleu Cheese

Ingredienten
145 gram pancetta (or bacon), in kleine stukjes
1 eetlepel boter
1 grote ui (fijn gehakt)
1 knoflookteentje (in plakjes)
250 gram aardappelen (geschild en in blokjes)
1 middelgrote wortel ( in kleine stukjes)
1 eetlepel maple syrup
5 peren (geschild, van klokhuis ontdaan en in blokjes)
1 en 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel verse tijm
1/2 theelepel verse salie
1/4 theelepel verse nootmuskaat
3 cups kippenbouillon
1/2 cup creme fraiche
Bleu cheese (verkruimeld)
zout en peper

Bereiden:

Bak de pancetta uit in de koekenpan tot ze knapperig is
Haal de pancetta uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Doe 1 eetlepel van het bakvet in een soeppan
Doe de boter erbij en verhit de pan
Als de boter bruist de ui erin doen
Laat de ui glazig worden en zacht (10 minuten)Niet bruin laten worden
Doe de knoflook, aardappelen en wortel in de pan
Zet de warmtebron op halfhoog en laat 10 minuten koken
Doe hierna de maple syrup, peren, 1 en 1/2 theelepel zouten de tijm, salie en nootmuskaat erbij
Roer alles goed door zodat de peren goed met de syrup en andere smaken zijn bedekt (5 minuten)
Doe de bouillon in de pan
Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen en peren zacht zijn (15 minuten)
Met een staaf mixer de soep pureren
Roer de creme fraiche erin
Serveer met de panchetta stukjes en de bleu cheese voor op de soep



Bron: Five and Spice. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten