Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Perzik Rode Bessen taart



Perzik en Rode Bessen Taart

Ingredienten:

250 gram kwark
4 eetlepels melk
30 gram gesmolten boter
2 eieren
75 gram lichte bruine suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
Rasp van 1 sinaasappel
1 theelepel vanille extract
150 gram rode bessen
8 eetlepels cornflakes met honing en noten (verkruimeld)
3-4 rijpe perziken
3 eetlepels suiker

Bereiden:

Verwarm de oven tot 190C
Mix de gesmolten boter, kwark, eieren, melk, suiker en vanille extract tot het goed vermengd is
Roer de sinaasappel rasp erin
Schep lepel voor lepel de bakmeel erbij en schep door het deeg
Is het deeg te stijf doe er dan nog melk bij (lepel voor lepel)
Snij de helft van de perziken in stukjes en doe ze door het deeg
Hierbij nog de helft van de bessen en de helft van de cornflakes
Giet in een beboterde cakeblik
Snij de overgebleven perziken in schijfjes en leg ze op het cakemengsel
De overige rode bessen erover verdelen en de cornflakes
Strooi de suiker erover
Bak in de oven voor ca 45 minuten tot de cake stevig is
Prik met een satestokje in de cake om te kijken of het gaar is.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen
Serveer warm met ijs en/of slagroom



Bron: Nutmegsseven

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 reacties:

Jeany zei

nou Jeanne, dat zal heerlijk smaken bij een kopke thee, jammie. Maar dan doe ik de perzikken wel ruilen voor nectarines, mag ook of niet ☺ Fijn weekend.

Jeany zei

oh ja, wat is een zest?? er staat, zest van een sinaasappel?

Jeany zei

ben ik weer, mag ik eens heel brutaal zijn?? Zou fijn zijn als ik wist hoeveel vet of calorien in zo'n gerecht zitten, moet nl op de vetten letten ivm cholesterol. ☺ maare, alleen als het niet te veel werk is. erggg he, hebben ze ook nog kommentaar ook hahaaa, doeggg

Jeanne zei

Ja hoor Janine..
Je mag tuurlijk de perziken vervangen voor nectarines..
Lijkt me ook erg lekker.
Zest is de rasp van de schil.
Je kunt het ook afraspen met een rasp (werkt prima)

Populaire berichten