Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pompoentaart

Pompoentaart

Ingrediënten
2 kleine, zoete pompoenen

voor het deeg:
250 gram bloem
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
225 gram koude boter, in kleine blokjes
4 eetlepels ijskoud water

voor de vulling:
750 gram gekookt pompoen vlees
750 ml volle room
200 gram bruine basterdsuiker
75 gram suiker
2 eieren 2 dooiers
1 theelepel zout
Pompoen kruiden 

Voor versiering:
Getoaste pecan nootjes
Geslagen room



Voorbereiding:

Rooster de pompoenen in een oven op 200ºC / gasstand 6, tot zacht en gaar.
Verwijder zaden en schep het vlees uit de schil.
Zet opzij.

Bereiden:

Meng alle droge ingredienten voor het deeg in een foodprocessor.
Voeg de boter toe en meng goed door elkaar.
Voeg terwijl de processor aanstaat het water geleidelijk toe, tot het deeg als een bal samenhangt.
Niet te lang, anders wordt het deeg taai!
Verdeel deeg in 2 stukken.
Maak er dikke platte schijven van en verpak in keukenfolie.
Zet minstens 1 uur in de koelkast.

Meng al de ingrediënten voor de vulling door elkaar in de foodprocessor.
Tot zover kan alles en dag of paar dagen van te voren gemaakt worden.
Verwarm de oven voor op 220ºC / gasstand 7.
Rol het deeg uit in cirkels en bekleed er 2 ronde deegvormen van ongeveer 22cm mee.
Doe de vulling erin en versier de bovenkant
Bak 15 min op 220ºC, zet de oven dan lager op 180ºC / gasstand 4.
Bak nog zo'n 45 min door, of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
Zet 15 min koel op een rek en dien op met room.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten