Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Geroosterde Appels met Gemberroom en Kaneelbroodkruim


Geroosterde Appels met Gemberroom en Kaneelbroodkruim



Ingredienten:

1/4 cup suiker
1/4 cup water
3 cm verse gember (geschild en in dunne plakjes
1/2 vanille stokje
8 stevige appels (in halve stukken en klokhuis eruit)
2 eetlepels gesmolten boter
1 eetlepel donkerbruine suiker
1 eetlepel boter
1/4 cup broodkruimels
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 en 1/2 cup slagroom
1/2 cup mascarpone

Bereiden:

Op laag vuur de suiker,water en gember in een kleine pan verwarmen
Haal het merg uit het vanille stokje en doe beide in de pan erbij
Breng aan de kook en laat de suiker oplossen
Als de suiker is opgelost, het pannetje van het vuur halen
Zet opzij en laat afkoelen (30 minuten)
Giet het mengsel door een zeef en zet opzij
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Doe de appelen in een bakblik
Doe de gesmolten boter over de appelen en strooi de bruine suiker erover
Hussel ze door elkaar zodat alles met de boter en de suiker in aanraking komen
Leg de appelen met de snijkant naar boven op het bakblik
Rooster de appelen in de oven tot ze zacht zijn (40 minuten)
Kijk iedere 10 minuten of de appelen goed gaan
En lepel het sap over de appelen
Zodra de appelen goed zijn haal je ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen
Als de appelen in de oven staan,kan de broodkruim gemaakt worden
Doe de boter in een koekenpan en laat smelten
Doe de broodkruimels en het kaneel erbij
Laat ze onder voortdurend roeren bruin worden(5 a 10 minuten)
Zet opzij om af te koelen
Klop de slagroom met de mascarpone en het gembersiroopje tot het stijve pieken vormt
Schep 2 appels op een bordje en schep er een flinke lepel gembermousse over
Bestrooi met de broodkruimels



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten