Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Salade van Akkerpaddenstoelen


Akkerpaddestoelen Salade

Gister kreeg ik een mailtje van Diana (met een recept)
Ze was in Drente  naar de jaarlijkse  Herdersfair geweest
En er allerlei lekkere dingen ontdekt en gezien
Deze salade vond ze erg lekker
Nu......dat wil ik ook  uit proberen natuurlijk
Je hebt er Akkerpaddestoelen voor nodig
Ik had er nooit van gehoord
Dus ik heb even gegoogled en dit gevonden

De akkerpaddenstoel wordt ook wel anijspaddenstoel genoemd.
En zo ruikt en smaakt hij dan ook.
Deze soort bestaat uit meer steel dan hoed,
De totale paddenstoel is eetbaar en komt vooral tot z’n recht in salades.
Je kunt ‘m in het wild vinden en in de winkel.
Ik ben niet zo op zelf paddenstoelen zoeken of je moet er echt iets van weten
De cantharel heb ik jaren met mn ouders geplukt in het wild
Dat is geen probleem...maar andere paddenstoelen koop ik toch liever in de winkel
Dus ik ga dit aan mijn groentemannetje vragen van de week...
En is er veel vraag naar, dan komen ze ook meer in de winkels te liggen



Salade van Akkerpaddenstoelen
Ingredienten:

300 gram akkerpaddenstoel, schoongemaakt en gesneden in grote stukken
sap van 2 citroenen
6 el. extra vierge olijfolie
1/4 rode spaanse peper
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
handvol fijngehakte bladpeterselie
10 zwarte of groene olijven in plakjes gesneden
partjes citroen voor garnering

Bereiden:
Breng 1 liter water met het citroensap aan de kook en doe er de paddenstoelen bij.
Laat ze 4 minuten zachtjes koken.
Meng intussen de olie, spaanse peper en olijven in een kom.
Giet de paddestoelen af en doe ze meteen bij de marinade.
Meng ze goed door elkaar, evt. op smaak brengen met peper en zout.
Laat het verder afkoelen en serveer er partjes citroen bij

Eet smakelijk.

Idee:
Je kunt er ook Rucola i.p.v. Peterselie voor gebruiken

Bron: Diana en Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten