Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Macaroons

Macaroons

Macaroons zijn koekjes gemaakt van amandelen en eiwitten
En gevuld met overheerlijke creme of mousse
Je kunt de macaroons in verschillende kleuren en smaken maken
En geloof me....ze zijn heerlijk
Verschillende durven het niet aan om macaroons te maken
Omdat het ingewikkeld zou zijn
Maar als je niet probeert....word het ook nooit wat
En het valt reuze mee
En is je eerste baksel mislukt
Geen nood.....
Vreemde model koekjes smaken net zo lekker
En even ademhalen en opnieuw beginnen
Iedere kok is niet geboren met een michelinster op zak
Daar gaat ook een hoop probeersels en mislukkingen vooraf
Gewoon de macaroons maken.....
Succes...

Ingredienten:
200 gram eiwit op kamertemperatuur (ca. 4 a 5 eieren)
100 gram suiker
220 gram witte gemalen amandelen
400 gram poedersuiker

Bereiden:
Klop de eiwit met de suiker tot stijve pieken.
Als je de kom omkeert moet het eiwit erin blijven
Gebruik je kleurstof dan kan dit nu erbij
Doe in een kom de gemalen amandelen
Voeg de poedersuiker toe en meng het mengsel nog een minuut.
Voeg het amandelen-poedersuiker mengsel aan het eiwit toe met behulp van een houten lepel.
Roer het voorzichtig zodat je het eiwit zo min mogelijk breekt.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Vul een spuitzak met het mengsel en spuit kleine rondjes op het bakpapier
Zet ze in de oven, maar laat de deur op een kier met behulp van een houten lepel
Bak ze voor 10-15 minuten
De macaroons mogen niet bruin worden
Laat ze afkoelen
Als de koekjes zijn afgekoeld de koekjes vullen
Doe de vulling in een spuitzak
En spuit op de helft van de koekjes een beetje van de vulling
Druk het 2de koekje erop
Leg ze op een mooie schaal


Vullingen voor Macaroons:

Ganache Mousse:

Ingredienten:
115 gram extra bittere chocolade
60 ml melk
125 ml slagroom


Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie in een kom.
Voeg de melk toe. Laat het even afkoelen.
Klop de slagroom hard op.
Spatel de slagroom in de chocolade en laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

Witte chocolademousse

Ingredienten:
250g witte chocolade
1/2 blaadje gelatine
55 gram yoghurt
150ml room
20g suiker

Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie en laat kort afkoelen.
Week de gelatine in koud water tot ze zacht is.
Roer de yoghurt door de vloeibare chocolade.
Knijp de gelatine goed uit.
Verwarm 2 el slagroom in een kleine pan en los de gelatine hierin op.
Roer de slagroom door de chocoladecrème.
Klop de resterende slagroom met de suiker stijf en roer alles door de crème.
Giet de mousse in schaaltjes en laat minstens 4 uur op een koude plek rusten.

Aardbeienmousse:
Pureer wat aardbeien.
Bewaar wat witte chocolademousse en meng het samen met de gepureerde aardbeien.


Bron:Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Jeany zei

ohhh, mijn schoondochter is gek op deze dingen, ik stuur haar gelijk de link, bedankt meid... ook namens mijn schoondochter, lieve groeten van Janine

Jeanne zei

Ik kan haar geen ongelijk geven Janine.
Ik vind ze ook heel erg lekker.
En je kunt met allerlei smaken expirimenteren.
Liefs.
Jeanne

Anoniem zei

Weet je, ik heb ze nog nooit geproefd!!

Erg??

Misschien kunnen we dat ook maar beter zo laten?

Ze zien er altijd wel heel errug leuk uit! Mooi om te zien.

Enne...hoe is het daar? Ook zulke koude wind??

Bbbrrrrrr.....doe je maar dik aan als je naar buiten moet. En de vogels......niet vergeten he!!

Lieve groet, Thea ♥

Populaire berichten