Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Germknodels


Germknödel

De Germknödelis een deegspecialiteit uit Oostenrijk en het zuiden van Duitsland
Het word warm geserveerd met boter en maanzaad en poedersuiker
De boter word ook wel vermengd met warme vanillesaus
Uiterlijk lijkt zo'n Germknödel nog het meest op een bapaobroodje waar een asbak op is geleegd.
Toch is het veel lekkerder dan het eruit ziet!
Een witte bol, gevuld met pruimenmoes of andere jam, in een bad van vanillesaus en overgoten met fijngemalen maanzaad vermengd met poedersuiker.
Dit recept is voor ca 6 germknodels.

Ingedienten:

500 gram bloem
250 ml lauwe melk
50 gram suiker
30 gram gist
30 gram boter
2 eieren
1 theelepel zout
1 geraspte schil van citroen
1 zakje vanillesuiker
Maanzaad
(zelfgemaakte) pruimenmoes of abrikozenjam (voor de vulling)
Vanillesaus of vanillevla

Bereiding:

Doe de bloem in een grote kom.
Doe er een lepel suiker bij, de gist (afgebrokkeld) en vijf theelepels warme melk. Roer het geheel dan zachtjes door met een vork.
Bedek de kom en laat het minstens een kwartier op een warme plek rusten. Bijvoorbeeld bij de verwarming.
Smelt de boter in een pan.
Voeg de warme boter, de eieren, de rest van de suiker, het zout, de vanillesuiker en de citroenschil bij het deeg.
Mix het deeg met je handen en begin in het midden.
Voeg de melk toe, maar zorg ervoor dat het deeg niet te plakkerig wordt.
Bedek het deeg in de kom en zet het apart op een warme plaats. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen.
Zorg dat het deeg goed gekneed is en vorm bollen (hoe groot kun je zelf bepalen).
Stop een beetje pruimjam (of andere vulling) in het midden van elke bol.
(Zorg dat de bol sluit en er geen vulling uit kan lopen)
Zet de bollen op een rooster, 
Laat ze nog eens tien minuten op een warme plaats staan.
Vul een grote pan met water en zout en laat het koken.
Doe de bollen in het water en doe de deksel erop.
Laat de bollen 20 minuten staan in het heet (maar niet) kokende water.
Maal de maanzaad fijn en meng dit met wat poedersuiker.
Haal de bollen uit het water halen en strooi het mengsel van maanzaad en poedersuiker
Serveer met (in) vanillesaus.

Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten