Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Kokosnoot Limoencake met Rumglazuur



Kokosnoot Limoen Cake met Rumglazuur

Ingredienten:
Voor de cake

150 gram boter 
1 grote limoen ( schil geraspt en het sap)
4 middelgrote eieren
1 eetlepel witte rum
150 gram kristal suiker
1 theelepel vanille extract
120 gram  geraspte kokos
140 gram bloem 
1 theelepel bakpoeder

voor de glazuur

200 gram cream cheese
5 eetlepels poedersuiker
sap van 1 limoen
2 eetlepels rum

Voor decoratie

rasp van 1 limoen

dunne schijfjes limoen
of
kokosnoot schaafsel



Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 180 graden celsius
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur
Gebruik 1 lepel gesmolten boter om het bakblik (20 cm doorsnee) mee in te smeren
Gebruik beetje bloem om in te bloemen
Zet opzij
Klop de eieren met de suiker, rum en vanille extract tot een luchtig geheel
Schep de limoensap, rasp van de limoen, kokosnoot en boter erdoor
Voeg de bloem en bakpoeder voorzichtig toe
Schep alles voor zichtig door
Doe in het bakblik en bak voor ca 40 minuten in de oven tot het goudbruin is en gaar
Haal uit de oven en laat afkoelen
Haal uit het bakblik als de cake volkomen koud is
Zet op een serveerschaal

Meng alle ingredienten voor de glazuur door elkaar
Mix ca 4 a 5 minuten tot een zachte glad geheel
Schep het glazuur op de cake en maak met een vork een patroon erin
Strooi de limoen rasp over de cake en glazuur
Versier desnoods nog met dunne schijfje limoen
of bestrooi de cake met kokos schaafsel



TIP van mij:
Wil je liever cupcakes  maken i.p.v. een grote cake
Zet hiervoor de cupcake vormpjes in een muffin vorm

Vul de cupcakesvormpjes 3/4  met deeg
En ca 30  a 40 minuten bakken in de oven
Prik even met een sate prikker of het cakeje gaar is
Haal uit de oven en laat afkoelen
Garneer met het glazuur en zet er een schijfje limoen op



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten