Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Lof Perzik Salade


Lof Perzik Salade

Vandaag heb ik weer een heerlijke salade opgezocht
Een zomerse salade.
Op het moment zijn er nog geen perziken
Maar niets houd je tegen om met ander fruit te expirimenteren
Met meloen of rijpe peren......
De keuze is legio
Dat is het leuke van salades.
een handje van dit en een stukje van dat...
Zo kom je vaak tot de lekkerste salades 
Deze salade is van Erin van Yummie Supper
Neem eens een kijkje op haar blog
Je vind er vele lekkere recepten
En klik je op de foto...
Dan kom je op haar site met schitterende food foto`s
Zeker de moeite waard om eens rond te kijken
Ik heb van Erin toestemming om het recept met haar prachtige foto op mijn bloggie te zetten
Thank you very much Erin.


Ingredienten:

3 witlof struikjes
3 roodlof struikjes
2 eetlepels perzikpuree
1 eetlepel ui (fijn gesnipperd) 
1 eetlepel peterselie (fijn gehakt)
1/4 cup sherryazijn
3/4 cup olijf olie
1 1/2 pond rijpe perziken
1 eetlepel bieslook (gesnipperd)
2 cups rucola
1/2 cup geroosterde amandelen
Peper & zout

Bereiden:

Haal de "kontjes" uit de lof
Haal de lofblaadjes los en halveer ze (niet noodzakelijk)
Leg de blaadjes 5 minuten in een bak zout water
Haal ze uit de kom na 5 minuten en droog ze
Leg ze in een schone schaal
Doe in een kleinere kom de perzikpuree, ui, peterselie en azijn
Klop alles goed door
Giet onder het kloppen de olie erbij
Snij de perziken in 4 en snij er plakken van
Maak 1/4 cup perziken in kleine stukjes
Doe deze bij de vinaigrette en breng op smaak met peper & zout
Druppel de helft van de dressing over de lofblaadjes
Hussel het voorzichtig even door met de rucola en perzik
Doe de salade op een schaal
Garneer met de amandelen en de bieslook
Druppel nog wat dressing erover en geef de rest er apart in mooi kommetje bij

TIP:Voor perzikpuree een perzik met een schepje suiker koken tot de perzik zacht is
Pureer het met mixer of wrijf het door een zeef
Het is ook lekker om de perziken eerst te roosteren in de grillpan


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten