Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Fish & Chips

Fish and Chips

Zeg je Engeland zeg je Fish and Chips....
Die 2 horen bij elkaar als Holland en tulpen.
En met de Olympische Spelen aan de gang mag er een Engels recept op m`n bloggie niet ontbreken
Nu heb je meerdere lekkere bekende recepten natuurlijk
Maar vandaag moest ik denken aan vis en chips
Aan de Fish and Chips shops waar ze worden gebakken en verpakt in een krant
Je hebt natuurlijk verschillende soorten vis die je ervoor kunt gebruiken
In een bierbeslag gedoopt en dan gebakken
Veelal met malt vinegar (een soort azijn) bestrooid
Met een rauwkost of een salade erbij heb je een heerlijk maaltijd

Ingredienten:

1 pond witte vis (kabeljauw,schelvis, tilapia)
5 grote aardappelen
1 cup bier
1 1/4 bloem
Zout
4 cups warm water
Plantaardige olie

Bereiden:

Boen de aardappelen schoon
Schil de aardappelen maar laat hier en daar de schil zitten
Snijd de aardappels in frietjes of partjes
Was ze en droog ze af met keukenpapier
Maak de plantaardige olie heet in de frituurpan of braadpan
Frituur de aardappeltjes hier in (ca 4 minuten)en laat ze uitlekken

Maak het beslag door 1 cup bloem en een theelepel zout met het bier te mengen
Zorg dat er geen klontjes inzitten
Doe de overige bloem op een bord

Maak de olie weer heet en frituur de aardappeltjes nog eens tot ze gaar en bruin zijn
Bak ze in kleine porties tegelijk
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Leg ze op een bakblik en houd ze warm in een warme oven

Wentel de visfilets door de bloem schud de overtollige bloem eraf
Haal ze door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze gaar en goudbruin zijn (ca 6 a 9 minuten)
Laat uitlekken op keukenpapier
Strooi een beetje zout over de frietjes
Serveer de frietjes met een flinke portie vis
Schijfjes citroen, tartaarsaus (en azijn (malt vinegar) als je dat lekker vind)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

~THEA~ zei

Mmmm...alweer zoiets lekkers. En dat om half 8 in de morgen!!!De charme zit echt wel in die krant, vind je niet??

Fijne week.

Lieve groetjes van Thea ♥

Populaire berichten