Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Luchtige Limoen Ananas Dessert



 Fluffy Limoen Ananas Dessert

Vroeger maakte mijn moeder wel eens "dril" pudding
We waren er gek op....
Door vele word het niet lekker gevonden
Waarom weet ik niet want het is toch lekker fris...
En dat vond Dirk ook...In Amerika word het ook best veel gegeten
Dirk vertelde dat zijn moeder de gelatinepudding altijd opklopte als het stijf was geworden.
Geen flauw idee wat ik me erbij moest voorstellen.
Tot ik "Jello"(merknaam)  had gemaakt en aan Dirk vroeg en wat nu......
Hij pakte de mixer en begon te kloppen
Eerst langzaam en daarna met hoge snelheid
De pudding veranderde in en fluufy mengsel
En met slagroom erdoor geschept en wat aardbeitjes erbij was het een smakelijk geheel
Alleen jammer dat hier er maar 2 smaken te verkrijgen zijn.
Dus we kopen nu onze "Jello" via de Amerikaanse webwinkel
En je kan het zo gek niet bedenken of de smaak die je zoekt is erbij.
Dit recept kwam ik tegen op het blog van The Kitchn
Het lijkt een bewerkelijk recept..maar dat valt reuze mee
En een supermarkt of natuurwinkel heeft wel gewone neutrale gelatinepoeder.


voor 8 personen

Ingredienten:

2 eetlepels gelatinepoeder
1/2 cup ananassap
3/4 cup vers limoensap (ca 4 limoenen)
1 cup water
2/3 cup suiker
100 gram cream cheese (kamertemperatuur)
2 cups slagroom
1/4 theelepel zout
1 & 1/2 pond ananasstukjes (uit blik)
Verse muntblaadjes
Ongezoete geraspte cocosnoot (voor garneren)

Bereiden:

Strooi de gelatinepoeder in een schaaltje met het ananassap
Zet opzij en laat 5 a 10 minuten staan

In de tussentijd het limoensap met het water en suiker aan de kook brengen
Als de suiker is opgelost het vuur uit zetten
Giet het gelatine ananas mengsel erbij
Roer alles goed door
Zet het vuur laag en blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost en er geen klontjes inzitten
Het mengsel mag NIET meer koken
Giet het gelatine mengsel in een platte schaal en laat in de koeling voor 4 a 6 uur (een nacht is beter)

Haal 1/3 van de gelatine uit de schaal en snijd het in kleine blokjes
Leg op een bord en zet opzij
Doe het overige gelatine mengsel in een schaal
Mix met de mixer op laag tot het een andere structuur krijgt
Voeg de cream cheese en 1 cup slagroom toe
Mix eerst op laag toerental
Daarna op hoog tot een dik en cremig geheel
Doe het mengsel in een andere schaal
Mix de overgebleven 1 cup slagroom met het zout tot stijve pieken
Schep dit door het mengsel in de schaal

Doe dit voorzichtig zodat het luchtig blijft
Zet even opzij

Laat de ananas uitlekken en snijd er kleinere blokjes van
Vermeng dit voorzichtig met de weggezette limoenblokjes
Vouw de blokjes door het weggezette mengsel
Zet in de koeling tot gebruik
Serveer in mooie glazen en garneer met cocosnoot rasp, muntblaadjes en/of ananas

Bron: The Kitchn

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten