Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Maple Bourbon Bacon Jam


Maple Bourbon Bacon Jam

Toen ik het recept had gelezen dacht ik...mmmmm
Zou dat nou echt lekker wezen?
Maar ik zeg niet gauw nee, dus het moest uit geprobeerd worden
En ja......dan kom je het aan de weet
Een zoet, zoutige,gerookte pittige jam
Echt yummieeeeeee
Deze baconjam is heerlijk op toast,crackers
En smaakt lekker op burgers en sandwiches van allerlei soort

Ingredienten:

500 gram gerookt spek / bacon (in blokjes)
1 grote ui (gesnipperd)
4 knoflookteentjes
1/4 cup cider azijn
3/4 cup sterke koffie
1/4 cup bourbon (slijterij)
1/4 cup maple syrup
1/4 cup bruine suiker
2 chipotle chilies in adobe (gehakt)
1/2 theelepel komijn
peper

Bereiden

Bak het spek / bacon in een grote koekenpan uit tot het vet eruit is en de spekjes knapperig worden
Giet door een zeef en doe de spekjes over in een kom en zet opzij (bewaar het spekvet)
Laat 1 eetlepel van het vet in de koekenpan
Bak de ui in het spekvet ca 5 a 7 minuten tot ze zacht zijn (niet bruin)
Doe de knoflook erbij en laat 1 minuutje mee sudderen
Voeg de azijn toe en laat alle aanbaksels in de pan loskoken
Nu kan de koffie, bruine suiker, maple syrup, bourbon, bacon, chilies, komijn en peper erbij
Zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen en het mengsel een siroopachtig mengsel is geworden (ca 1 a 2 uur)
Doe de jam in een keukenmachine en laat even draaien tot een zachte jam
(maar niet te lang als je nog een beetje textuur van de bacon in de jam wil)
Doe in potjes en bewaar in de koelkast (ca 4 weken)

Bron: Closet Cooking

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten