Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pistache Brood



Pistache Brood


Ingredienten:

1 pakje droge gist
1/3 cup gewone suiker
1/4 cup warm water
1 cup warme melk
125 gram boter (zacht)
2 theelepels zout
3 a 4 cups bloem
1/4 cup gesmolten boter
1 cup gepelde pistache nootjes (grof gehakt)

Bereiden:

Doe in een kom 1 eetlepel suiker en water en de gist
Roer even door en laat rusten
Er komen nu belletjes in het mengsel
Voeg de melk, de zachte boter, zout en de 1/2 cup suiker bij het gist mengsel
Klop alles door elkaar
Voeg nu 1 cup bloem toe
Mix in het gistmengsel
Klop door tot de bloem is opgenomen
Voeg steeds een cup bloem toe en werk het in het mengsel tot de bloem op is
Het is nu plakkerig maar dat is goed
Stort het deeg op een bebloemd werkblad
En kneed voor ca 10 minuten het deeg goed door tot het elastisch word
Strooi iedere keer een beetje bloem op het werkblad zodat het deeg niet vast plakt
Vorm een bal van het deeg
Beboter een schaal en doe de deegbol erin
Draai even door de boter
Dek de schaal af met huishoudfolie
Zet op een warme tochtvrije plek tot het dubbel in volume is gerezen
Haal het deeg uit de schaal en leg op een bebloemd werkblad
Stomp er even op en laat paar minuten liggen
Rol het nu uit met de deegroller tot een rechthoek
Smeer de bovenkant in met gesmolten boter
Besprenkel dit met 1/3 cup suiker en de gehakte pistache nootjes
Rol nu het deeg op beginnend vanaf de langste kant tot het deeg is opgerold als een worst
buig de uiteinde naar elkaar toe en vorm een krans
Leg de krans op een bakblik wat is bedekt met bakpapier


Snij de ring in de rondte in,draai ieder stuk iets naar rechts
Zodat de krans "open" gaat staan
Laat de krans op een warme plaats rijzen tot een dubbel volume
Smeer de bovenkant in met geklopt ei
Bak de krans in de voorverwarmde oven (200 graden celsius) ca 30 a 35 minuten
Laat op een rek afkoelen

Bron: Living Tastfully

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten