Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Basisrecept Rosti


Rosti:

Het aardappelgerecht uit Zwitserland....
Lekker knapperig en makkelijk
Geen moeilijk gerecht...
Zo lang je de vlam laag houd zodat de aardappelkoek langzaam gaar en bruin word
 en niet zwart en rauw van binnen
Bovendien kun je er naar eigen smaak allerlei aan toevoegen
Denk aan spekjes, kruiden zoals peterselie, tijm, salie
Of zalm of stukjes gebraden kip
Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd

Ingrediƫnten:

2 grote aardappels
1 klein uitje
1 eetlepel bloem
1 ei
2 eetlepels creme fraiche
peper & zout & nootmuskaat
1/2 eetlepel boter
1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiden:

Maak het aardappelmengsel
Klop het ei met de creme fraiche mooi los in de mengkom.
Pel het uitje en hak en snipper het.
Doe het in de kom.
Schil de aardappels, verwijder de pitten en rasp ze grof.
Roer ze direct door het ei/creme fraiche mengsel, want aardappel verkleurt meteen.
Roer een afgestreken eetlepel bloem door het mengsel.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, roer nog eenmaal.
Zet een koekenpan op het vuur
Doe er een vlamverdeler onder want het moet langzaam bakken
Smelt de boter in de pan met de olie
Schep het aardappelmengsel erin en maak de bovenkant glad
Zet het vuur vrij laag.
Laat hem langzaam garen ca 25 minuten per kant.

TIP:

Om de rosti te keren kun je een bord invetten met olie
Leg dit op de rostipan en keer alles gelijk om
Zet de pan weer op het vuur en laat de rosti vanaf het bord in de pan glijden
Doe GEEN deksel op de pan, daar word de rosti slap van
Laat de rosti heel langzaam gaar worden.


Je kunt ook kleine rostirondjes maken
Schep daarvoor een lepel van het aardappel mengsel in de koekenpan
Laat bruin worden en flip ze over
Is de andere kant gaar en bruin doe de rosti dan in een schaal
Houd ze warm in de oven tot serveren


.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten