Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pompoen Cupcakes



Pompoen Cupcakes
Met het Pompoenseizoen en Halloween in aantocht.....
Leek me een paar overheerlijke pompoen cupcakes wel lekker
Leuk om te maken en te serveren.....
En zo spooky zijn ze niet.

Ingredienten:

125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur) 
1 cup lichtbruine suiker (aangedrukt in de cup)
1/3 cup suiker
2 cups cakemeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baksoda (zuiveringszout)
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/8 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel zout
2 grote eieren (kamertemperatuur)
1/2 cup karnemelk  gemengd met 1 theelepel vanille extract
1 1/4 cups pompoenpuree

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Zet de papieren vormpjes in een muffinblik
Klop de boter met de beide suikersoorten  in een staande mixer tot het een luchtig geheel is
Doe 1 voor 1 de eieren erbij (schraap af en toe de wand van de kom schoon)
Zeef intussen de bloem, bakpoeder, baksoda, en de kruiden en het zout in een kom
Vermeng dit goed door elkaar
Als de eieren goed zijn opgenomen,
 voorzichtig om en om het bloem mengsel en melkmix toevoegen
(begin en eindig met de bloem)
Voeg de pompoenpuree toe en klop goed door tot het een zacht en luchtig beslag is geworden
(Niet te lang kloppen)
Schep de vormpjes voor 3/4 vol met het beslag
Klop met het muffinblik op het aanrecht zodat de luchtbellen eruit zijn
Bak de cupcakes gaar en een prikker er droog uitkomt als je die erin steekt (ca 20 a 25 minuten)
Zet de pan op een rek en laat afkoelen voor de frosting erop gaat

Cream Cheese Frosting
Ingredienten:

250 gram boter (kamertemperatuur)
350 gram cream cheese (kamertemperatuur)
4 cups poedersuiker (gezeefd)
3/4 cup vanille extract

Bereiden:

Klop de boter met de cream cheese tot een luchtig geheel (2 a 3 minuten)
Zet de snelheid van de mixer laag en voeg de suiker toe (1 cup per keer)
Dan de vanilleextract
Mix tot een luchtige frosting
Schep in een spuitzak en laat iets opstijven
Spuit een mooie toef op de cupcakes

Marsepeinen Pompoentjes:

Ingredienten:

Witte marsepein:
Groene voedselkleur
Oranje voedselkleur
Bruine Voedselkleur

Maken:

Neem een stukje witte marsepein en doe er een druppel oranje kleurstof bij
Kneed tot de marsepein goed van kleur is
( gebruik meer kleurstof als de kleur te licht is)
Doe dit ook met de andere kleurstof en marsepein
Dit hoeft niet veel te wezen want het is voor de blaadjes en de steel
Rol oranje balletjes van de oranje marsepein en druk ze iets plat
Prik er van boven een gaat in met een prikker
Geef de pompoen streepjes met een prikker
Rol van een stukje bruin marsepein een steeltje
(maak 1 lange en snij daar korte stukjes van)
Bevochtig de uiteinde van het bruine steeltje en druk het in het gaatje bovenop de pompoen
Rol de groene marsepein uit met een deegroller
Snij er blaadjes uit of gebruik een steker in bladmotief
Plak ze met een beetje frostig op het pompoentje (2 of 3 per pompoen)
Zet de pompoentjes op de frosting van de cupcakes

Bron Cupcakes: from David Leite
Bron: Cheese Frosting en Pompoentjes Martha Stewart

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten