Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Baileys en Chocolade Cheesecake


Baileys en Chocolade Cheesecake.

De zachte romige likeur geeft deze cake zijn smaak
Samen met de chocolade een feestelijke cake
Waar iedereen wow tegen zegt.....
Een lekkere taart die niet moeilijk te maken is.
Je hebt er geen oven voor nodig.
Dus ook leuk om met de kids te maken,
Zelfs in cupcake formaat is het makkelijk.....

Ingredienten

100 gram boter
250 gram biskwie (verkruimeld)
600 gram Philadelphia cream cheese
25 ml Baileys
100 ml poedersuiker
300 ml slagroom (opgeklopt)
100 gram geraspte chocolade
Voor garnering:
200 ml geslagen room
Cacaopoeder

Bereiden:

Smelt de boter in de pan
Haal van het vuur en voeg de verkruimelde biskwie toe
Mix goed door tot de biskwie de boter heeft geabsorbeerd
Bekleed een springvorm met bakpapier
Doe het koekjesmengsel erin en druk vast aan op de bodem
Zet in de koelkast (1 uurtje)

Maak in de tussentijd de vulling
Klop de cream cheese even door
Voeg de bailey en de poedersuiker toe
Klop het mengsel nu goed door
Schep de opgeklopte room er voorzichtig door met de geraspte chocolade
Als alles vermengd is het mengsel in het bakblik gieten
Maak de bovenkant glad en laat opstijven  in de koeling (ca 2uur)
Is de cheesecake goed opgesteven haal dan de rand eraf
Versier met geslagen room en strooi er wat cacaopoeder over

Tip:Ik zou zelf door het cream cheesemengsel wat gelatine doen
Zodat de cake niet vlug inzakt
Hiervoor 5 blaadjes witte gelatine in koud water zacht laten worden
Laat 1 a 2 lepels room heet worden in een klein pannetje
Knijp de gelatine uit en doe in de hete room
Klop door tot de gelatine is opgelost (niet koken)
Laat het iets afkoelen en voeg bij het cream cheese mengsel
Klop het erdoor en voeg dan de geklopte room en chocolade toe
Volg verder het recept......

N.B.Het recept vraagt om double cream
Hier moeilijk te krijgen
(onze kaasboer in Leersum heeft het)
Maar je kunt het vervangen door slagroom

Bron:BBC Food

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Caroline Brouwer zei

Deze staat al een hele tijd op mijn to-do-lijstje, mar het is er nog steeds niet van gekomen.Vraag me niet waarom,want hij lijkt me hemels!;-))

Leen zei

Deze ziet er lekker uit en staat op m'n lijstje om eens te maken!

Populaire berichten