Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Cranberry Curd


Cranberry Curd

Mijn favoriete fruit in curd vorm....
Dat kan toch alleen maar goed wezen.
Heerlijk op toast, gebak, ijs, pannenkoeken,
En ga zo maar door.....
En weer heel iets anders dan cranberry saus.
Het recept is van Yelena van Melangery,
Ze heeft meer heerlijke recepten.
Dus bezoek haar blog eens....

Ingredienten:

3 cups verse cranberry`s
2/3 cup water
3 eidooiers
1 ei
3/4 cup suiker
4 eetlepels ongezouten boter (in kleine blokjes)

Bereiden:

Doe de cranberry`s met het water in een pan
Zet op halfhoog vuur.
Kook ze tot de cranberry`s open springen
Doe de cranberry`s door een zeef
Druk ze met een houten lepel goed door de zeef
Schraap de cranberry`s puree onder de zeef uit
Zet weg om af te koelen
Mix de eidooiers en ei tot het goed vermengd is
Voeg onder het kloppen de suiker toe
Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel van kleur is
In een roestvrij stalen pan het eimengsel met de cranberrypuree mengen
Blijf kloppen tot het een romig mengsel is
Zet de pan op halfhoog vuur
Blijf kloppen tot het mengsel dikker word (5 a 7 minuten)
Haal de pan van het vuur
Klop de blokjes boter erdoor heen
Blokje voor blokje
Doe de cranberry curd in een glazen pot of kom
Dek af met huishoudfolie of deksel
Laat afkoelen in de koelkast voor minstens een uur

Tip:Gebruik geen aluminium pannen voor cranberry`s
Ze verkleuren hierdoor.
Gebruik roestvrij staal of emaille pannen.

bron: Melangery

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Ger zei

Hoi Jeanne,

Dit lijkt mij een heerlijk recept,ga ik vast eens maken.

Drukte de afgelopen dagen ook fruit door de fijne zeef maar dan van mispels.
Niet dat ik daar nou echt zin in had....maar de mispels waren overrijp en ik moest wel gaan verwerken voordat ze beschimmelen

Zodra ik weer tijd heb komt er 'n post over.

Had de laatste dagen andere dingen aan mijn hoofd.

Liefs,Ger

Gerry zei

Wat een 'kerstelijke' kleur!
Gr, Gerry

Populaire berichten