Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Zalmsouffle met Riesling

Zalmsouffle met Riesling

Als dit niet feestelijk is....
Een heerlijk luchtige souffle
Heerlijk met een Riesling wijntje
Dit recept is van Elyena van het blog Cooking Melangery
Een aanrader......
Ik weet zeker dat je dat ook vind als je dit recept maakt.
Drink er een koel Riesling wijntje bij

Ingredienten:

Voor de gepocheerde zalm

350 gram zalm filet (ontveld)
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen peper
2 eetlepels  witte wijn  (Riesling)
1 theelepel tijm

Voor de souffle:

2 eetlepels boter
3 eetlepels sjalotjes (fijn gehakt)
zee zout en vers gemalen peper
1 cup volle melk
4 eidooiers
5 eiwitten
1 eetlepel platte peterselie (fijn gehakt)
2 eetlepels dille (fijn gehakt)
3 eetlepels Gruyere kaas (geraspt)

Bereiden:

Vul een ondiepe pan met genoeg water om de zalm voor 2/3 onder te laten staan
Voeg de tijm, wijn, zout en peper toe,
Breng op halfhoog vuur zachtjes aan de kook
Kook voor ca 10 minuten
Haal de zalm uit het water en laat afkoelen
Maak de zalm fijn  in stukjes...
Warm de oven voor op 200 graden celsius
Vet 4 a 6 ramekins in
Smelt de boter in een pannetje boven halfhoog vuur
Voeg de sjalotjes toe en kook ze voor ca 2 a 3 minuten tot ze glazig zijn
Roer de bloem erdoor en kruid met peper en zout
Voeg de melk toe onder voortdurend roeren
Zet het vuur laag en klop tot een mooie saus
Roer voor 5 minuten tot de saus dikker is geworden.
Klop de eidooiers door het mengsel tot het mengsel romig en fluwelig is
Roer de peterselie en dille door de saus
Laat iets afkoelen en schep de kaas en zalm erdoor
Klop de eiwitten met de mixer op halfhoge snelheid tot mooie pieken
Schep 1/4 van de eiwitten door het zalmmengsel
Schep de overige eiwitten er voorzichtig door
Verdeel het souffle mengsel over de 6 ramekins
Bak ze voor 5 minuten
Zet nu de oventemperatuur op 180 graden celsius en bak nog 15 a 20 minuten
Tot de souffle mooi gerezen is en er goudbruin uitziet
Serveer direct



Bron: Cooking Melangery

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Kat Mortensen zei

Hi Jeanne!

I have just made a smoked salmon chowder. The recipe will be up as soon as I take a photograph.

I saw the video of your lovely garden. You must work very hard on it. Mine is so new that it looks nothing like that. My old house had a beautiful garden.

Say hello to Dirk! I'll be in touch with him soon,

Kat

Populaire berichten