Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Southern Cobb Salade




Southwestern Cobb Salade

Deze salade oogt niet alleen lekker en mooi
Maar is ook reuze handig...
Alle ingredienten worden apart in hoopjes of op een lijntje op een platte schaal gelegd
Iedereen neemt van alles wat op zijn bordje
Je kunt deze salade nog aanvullen met andere ingredienten zoals tomaat,olijven,aardappelsalade.
Keus genoeg voor iedereen


INGREDIENTEN:

Kip Marinade:

1/4 cup vers limoensap (2 a 3 limoentjes)
1/4 cup olijfolie
1/4 cup sojasaus
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel rode pepervlokken (fijn gemaakt)
3 a 4 kipfilets

Zwarte Bonen Salsa:

1 blik zwarte boontjes (afgespoeld en uitgelekt)
1/2 ui (gesnipperd)
1/4 cup koriander (gehakt)
1 eetlepel olijfolie
Gele Paprika Salsa
1 gele paprika (schoongemaakt en in stukjes
1 tomaat (zaadjes verwijderd en fijn gehakt)
1 potje olijven (fijn gehakt)
1/2 ui (gesnipperd)

Avocado Salsa:

2 rijpe avocado`s (schoongemaakt en in blokjes)
Sap van 2 limoentjes
1/4 cup koriander (fijn gesneden)
1/2 theelepel komijn
1/4 theelepel cayenne peper

4-5 grote eieren
6 a 8 plakken bacon
1 romeinse sla ( gewassen en in kleine stukjes gescheurd)

Green Goddes Dressing

1/2 cup mayonnaise
1/2 cup zure room
2 eetlepels karnemelk
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel worcestershiresaus
1 bosje bieslook (geknipt)
2 bosuitjes (fijn gesneden)
2 eetlepels koriander (fijn gehakt)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1/2 theelepel verse peper
1 snufje cayennepeper

Bereiden:

Doe de ingredienten voor de kipmarinade in een schaal
Voeg de kip toe en laat marineren in de koelkast
Minstens een uur maar een hele nacht is beter
Maak een grillpan heet en grill de kipfilets tot ze bruin en gaar zijn
Laat afkoelen en snij de kipfilets in blokjes
Zet opzij
Zet de eieren op met koud water
Breng aan de kook
Laat 10 minuten koken
Spoel de eitjes onder de koude kraan tot ze koud zijn
Pel de eitjes en hak ze in stukjes
Zet opzij
Bak de bacon tot ze knapperig is
Leg de plakjes op keukenpapier om uit te druipen
Verkruimel ze als ze koud zijn
Zet opzij
Doe alle ingredienten voor de gele paprika salsa in een kom
Hussel alles goed door elkaar
Kruid met peper & zout
Zet opzij
Doe in een andere kom de zwarte boontjes met de ui en koriander
Doe er de olijfolie over en kruid met peper & zout
Zet even opzij
Doe voor de avocado salsa alles in een kom
Kruid met zout & peper
Hussel voorzichtig door elkaar
Zet opzij

Green Goddes Dressing

Hussel voor de dressing alle ingredienten door elkaar
Breng op smaak met peper en zout

Op een grote schaal de romeinse sla neerleggen
Schep de kip in het midden van de sla in een streep
aan iedere kant schep je een streep van de gele paprika salsa, zwarte boontjes salsa, avocado salsa, eieren, bacon
Zet de schaal op tafel en serveer de green goddess dressing apart erbij
Met een paar vleestangen kun je van allerlei op je bordje nemen en er de dressing over gieten
Geef er stokbrood of ciabatta bij


Bron: NYTIMES


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Janine zei

is dat 2de spek? ik zie het niet goed, ik eet geen vlees, dus de kip gaat eruit maar de rest.... yammie!!!

Jeanne zei

Dat is bacon Janine..
Je kunt ook een vegetarische versie maken
Dan laat je het vlees eruit en doe je er kaas bij en nog wat goente.
Het is een heerlijke salade.
Groetjes

Populaire berichten