Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Nougat Glace


Nougat Glace

IJs maken zonder ijsmachine kan best
Dit klassieke recept is er een voorbeeld van
Dit heerlijke dessert doet is echt iets voor zoetekauwen
Dat is een ding dat zeker is....
Maar echt niet moeilijk te bereiden...
Als je het filmpje van Jeroen bekijkt zie je hoe simpel het eigenlijk is
En met de smaken kun je ook nog varieren

Ingredienten:

75 gram honing 
40 gram kristalsuiker 
375 gram volle room 
3 eieren 
225 gram notenmix (bv. pistache, amandel, hazelnoot)
100 gram mengeling van stukjes geconfijt fruit (bv. sinaas en abrikoos)
1 vanillestokje

Bereiden:

De basis is een ‘meringue Italienne’. 
Scheid de eieren en verzamel de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine. 
De dooiers gebruik je niet.(daar kun je mayonaise van maken)
Neem een pannetje en doe er de juiste hoeveelheid honing en suiker in. 
Weeg de ingredi├źnten zorgvuldig.
Haal de zaadjes uit het vanillestokje.
Voeg ze toe aan de honing met suiker.
Schenk een kleine scheut water in de pan en breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. 
Kijk uit dat de siroop geen karamel wordt. 
Zodra de kookbellen even aan het oppervlak blijven drijven, alvorens ze openbarsten neem je de pan van het vuur.
OF plaats een kookthermometer in de pan. 
Neem ze van het vuur als de siroop een temperatuur bereikt van 121°C. 

Schakel de keukenmachine aan en gebruik de klopper om de eiwitten schuimig te kloppen.
Weeg de mix van pistachenoten, hazelnoten en amandelnoten. 
Gebruik ongezouten noten en bij voorkeur bleke gepelde amandelen en hazelnoten.
Hak de noten in fijne stukjes.
Gebruik een scherp koksmes of maal de noten kort in de blender of hakmolen.
Verhit een pan op een stevig vuur. 
Rooster de nootjes in de hete pan.
Blijf in de buurt, want de noten kunnen snel verbranden. 
Laat de keukenmachine opnieuw draaien. 
Schenk de hete siroop van honing en suiker in een dun straaltje bij het opgeklopte eiwit. 
Laat de machine draaien op lage snelheid tot de meringue Italienne afgekoeld is.
Meet de juiste hoeveelheid (volle) room af. 
Klop de room half op met een grote garde of gebruik een handmixer. 
Zodra de slagroom de dikte van bv. yoghurt heeft, zit je goed.
Schenk de afgekoelde zoete meringue bij de opgeklopte room. 
Spatel beide onder elkaar tot een egaal mengsel. 
Giet de geroosterde stukjes noten in het mengsel, samen met kleine stukjes gekonfijt fruit. 
In dit geval gebruik ik een kant-en-klaar mengsel van gekonfijte sinaasappel en abrikoos. 
Wie met grotere stukken gekonfijt fruit aan de slag gaat, snijdt ze best in kleine stukjes.
 Leg een vel bakpapier of een siliconen bakmatje op een vlakke schaal. 
Plaats de cakering erbovenop en giet het nougat-mengsel daarin. (Of werk met een springvorm.) 
Strijk het oppervlak glad en plaats het dessert in de diepvriezer.
Reken gemakkelijk 4 tot 5 uur alvorens de nougat opgesteven is en een nougat glac├ę geworden is. 
De duurtijd om het dessert in te vriezen is afhankelijk van de vries capaciteit van de vriezer


Bron: Jeroen van Dagelijkse Kost


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten