Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Amarenen Kersen


Amarenen Kersen

Ik ben een fan van het blog van Caroline 
Ze weet iedere keer weer een verrassend recept te plaatsen
En ik heb verschillende recepten van haar geprobeerd en iedere keer zijn ze toppie
Dit recept had ik al voorbij zien komen en afgelopen zomer heb ik ze gemaakt
Heerlijk.....helaas de potjes waren gauw op (veels te lekker)
Maar dit jaar ga ik ze zeker weer maken
Als we het pontje bij Amerongen overga zitten we in de Betuwe
Boomgaarden vol met fruit en stalletjes waar je fruit kunt kopen
Dan is het net luilekkerland...en tijd voor jammetjes en voor de kersen....yummie...
Amarenen Kersen zijn we tuk op...
Heerlijk op ijs en vla en op gebak
De foto`s bij de recepten van Caroline worden door haar man gemaakt
En ze zijn prachtig...Ik krijg ze niet zo mooi (zucht)
Chapeaux daarvoor....
Neem eens een kijkje op Caroline`s Bloggie....
ze inspireert je met haar recepten om in de keuken aan de slag te gaan


Ingrediënten:

1 &  1/2 kilo zwarte zoete kersen
350 gram suiker
1 eetlepel limoensap
100 ml amaretto
1 eetlepel vloeibare vanillearoma
1 flesje amandelaroma (à 38 ml) of 1 &1/2 theelepel amandel extract

Bereiden:

Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten.
Doe de kersen met de suiker in een pan.
Breng de vruchten al roerende op middelhoog vuur aan de kook,
Laat 10 - 15 minuten koken tot de suiker opgelost en het kersensap gebonden is.
Kook het sap 10 - 12 minuten in (kersen eruit).
Roer het limoensap, de amaretto en de aroma's erdoor.
Kook de kersen nogmaals 10 minuten.
Giet de kersen met de siroop in schone potjes en sluit ze af met een deksel.
Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats.



Deze hoeveelheid is voor ongeveer 5 - 6 potjes à ca 200 ml.
Houdbaarheid 3 - 4 maanden.


IJs met Amarenen Kersen

Tip:
Kun je geen smaak extract kopen in je super?
Extracten kun je vaak in taarten & cupcake decoratie winkels krijgen
Of bestel ze op internet in een webshop voor cupcakes en taarten

Bron: Caroline`s Blog

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten