Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Amarenen Chocolade Taart


Amarenen Chocoladetaart

Nog een taart met Amarenenkersen....
En deze lijkt me ook heel erg lekker,
Beetje moeilijker vanwege de laagjes snijden van de bodem
(Er zijn tegenwoordig handige hulpmiddeltjes voor)

Ingrediënten:

325 gram pure chocolade
800 ml slagroom
40 gram boter
4 eieren
zout
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram bloem
2 afgestreken theelepel bakpoeder
1 pot amarenakersen (250 g)
1 pot morellenconfituur (340 g)
cacao om te bestrooien
bakpapier

Bereiden:

 Hak de chocolade grof. 
Breng 500 ml slagroom aan de kook en neem direct van het vuur. 
Smelt daarin de chocolade. 
Laat het geheel afkoelen en zet daarna minimaal 3 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). 

Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm Ø) met bakpapier. 
Smelt de boter op laag vuur en laat hem ca. 5 minuten afkoelen. 
Splits de eieren. 
Klop het eiwit stijf. 
Voeg hierbij geleidelijk 100 g suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. 
Roer de eidooiers een voor een erdoorheen. 
Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel met de boter door het beslag. 
Strijk het beslag in de vorm. 
Bak de bodem 20-25 minuten in de oven. 
Laat hem afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. 
Hak de kersen grof en meng ze met de confituur
Snijd de taartbodem twee keer horizontaal door. 
Sluit om de onderste bodem een taartring.

Klop de chocoladeroom kort op. 
Strijk de helft van het kersenmengsel en de chocoladecrème op de onderste bodem. 
Leg de tweede bodem erop. 
Strijk daarop de rest van het kersenmengsel en de crème. 
Beleg met de derde bodem en zet de taart ca. 1 uur in de koelkast.
Smelt 75 g chocolade au bain marie. 
Strijk hem dun op een glad oppervlakte (bijv. marmeren plank of de onderkant van een bakplaat). 
Laat de chocolade drogen. 
Maak met een spatel krullen van de chocolade zodra hij vast begint te worden.
Klop 300 ml slagroom stijf. 
Voeg hierbij geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toe. 
Bestrijk de taart met de helft van de slagroom. 
Bestrooi de taartrand met cacao. 
Vul de rest van de slagroom in een spuitzak met een grote spuitmond. 
Spuit toefjes op de taart en druppel er kersensap overheen. 
Garneer de taart met de chocoladekrullen.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten