Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Klassieke Zwitserse Kaas Fondu



Klassieke Zwitserse Kaas Fondu

Deze klassieker kennen we allemaal wel dacht ik.
En net als met veel recepten zijn is met dit recept ook veel variaties mogelijk
Zoals Boerenkaas of Leidse kaas als basis voor de fondue
Maar het klassieke recept heeft hier wel de voorkeur
Fijn gezelschap en intussen de stokjes in het pannetje
Dat word een gezellige avond..... 


Ingrediënten:

300 g Gruyère (vers geraspt op kamertemperatuur)
300 g Emmentaler (versgeraspt )
1 teentje knoflook (uit de knijper)
3 & 1/2 dl witte wijn
1 theelepel citroensap
1 a 3 theelepels  kirsch
bindmiddel (bv maïzena)
zwarte peper (versgemalen)
mespuntje nootmuskaat

Bereiden:

Wrijf het geplette teentje knoflook tegen de binnenkant van een dikwandige pan of pot.
Giet de wijn in de pan (hou een beetje wijn achter om de maïzena mee aan te lengen)
zet vuur halfhoog en laat de wijn bruisen.
Let er op dat de temperatuur niet veel hoger wordt, en voeg de kaas beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren.
Voeg citroensap en naar wens kirsch toe.
Verhit niet te lang en maak het niet te warm.
Voeg tot slot de met wijn aangelengde maïzena toe, om de gewenste lobbigheid te bereiken.
Afmaken met zwarte peper en nootmuskaat.
Serveer met stukjes brood en salade.




Bron: De Telegraaf uit Zonde & Berouw (€ 29,90 Uitgeverij Carrera, ISBN 9 7890 48 809745).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten