Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Miniatuur Pavlova`s met Frambozen Mousse



Miniatuur Pavlova`s met Frambozen Mousse



Ingredienten:

3 grote eiwitten
1/2 theelepel vanille extract
1/4 theelepel creme of tartar (taartenshop)
1/8 theelepel zout
1/2 cup suiker

Frambozenmousse

Ingrediƫnten:

500 ml. slagroom
75 gram basterdsuiker
300 a 400 gram frambozen
3 eetlepels frambozenjam
5 blaadjes gelatine

Bereiden:

Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water. 
Pureer de frambozen in de keukenmachine
Doe ze door een zeef met de jam (zodat pitjes eruit zijn)
Verwarm een beetje van de frambozenmengsel
Los hierin de uitgekepen blaadjes gelatine in op
Voeg bij de overige puree en roer goed door 
Laat het mengsel afkoelen. 
Klop ondertussen de slagroom stijf. 
Meng de puree door de slagroom.

Voor garnering:

verse frambozen, munt, poedersuiker

Verwarm de oven voor op 125 graden celsius
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Zet even opzij
Doe de eiwitten in een grote kom of gebruik de standmixer
Voeg de vanille, cream of tartar en zout toe
Klop alles op met de mixer tot een schuimig geheel
Voeg de suiker toe
1 eetlepel per keer en klop tot de suiker is opgenomen
Doe dan een volgende lepel suiker erbij
Klop tot er glanzende pieken zijn
Doe de meringue in een spuitzak met een klein stermondje
Spuit een mooie cirkel op het beklede bakblik en vul het op met merenque mengsel


Spuit er nog een randje op.
Maak zo 4 rondjes als een soort schelp
Bak tot de merengues droog zijn (ca. 1 uur en 15 minuten)
Doe de oven uit en zet het ovendeurtje op een kier
Laat volledig afkoelen
Maak de frambozenmousse en doe dit in een spuitzak
Vul de merengues met de mousse
Garneer met framboos, takje munt en gezeefde poedersuiker
Serveer direkt









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten