Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Sushi met Zalm en Avocado


Sushi met Zalm en Avocado

Sushi maken is niet zo moeilijk als het lijkt....
Hoofdzaak is dat alles kakelvers moet wezen.
Je kunt op de side van Allerhande zien hoe je sushi maakt
Voor meer Sushi wetenswaardigheidjes klik HIER


Ingrediƫnten:

1 pak sushirijst (500 g) 
6 el rijstazijn 
2 theelepel zeezout 
4 theelepel suiker  
200 gram verse zalmfilet 
1 avocado (eetrijp) 
1 pakje sushi norivellen  
2 1/2 tl wasabi 

Bereiden:

Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water. 
Doe in een pan en laat 10 min. staan. 
Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook. 
Kook 2 min. op hoog vuur, 5 min. op middelhoog vuur en 12-15 min. op het kleinste pitje. 
Zet het vuur uit en laat afgedekt met een schone theedoek tussen pan en deksel 15 min. staan.
Verwarm de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. 
Roer tot zout en suiker zijn opgelost. 
Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
Schep de rijst in een lage schaal en sprenkel de dressing erover. 
Schep voorzichtig om en wuif de rijst koel met een waaier of tijdschrift.
Snijd de zalm met een scherp mes in de lengte in repen van 1 cm breed. 
Snijd de avocado overlangs doormidden. 
Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed.
Omwikkel het bamboematje met vershoudfolie. 
Leg er een vel nori op. 
Verdeel er met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. 
Druk de rijst stevig aan. 
Leg op 4 cm van de onderzijde, over de hele breedte, wat repen zalm  
Daarboven wat repen avocado en een ½ tl wasabi. 
Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. 
Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken. 
Maak zo nog 4 rollen. 
Lekker met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Bron: A.H



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten