Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Coq au Vin


Coq au Vin

Coq au vin is een bekend Frans gerecht. 
Het bestaat uit een in stukjes gesneden haan (of kip) met in vieren gesneden kleine champignons, diverse kruiden en klaargemaakt in een gebonden rodewijnsaus. 
Het kan worden geserveerd met Parijse aardappeltjes, gebakken krieltjes, stokbrood, gekookte rijst of pasta.
Vroeger werd er oude kippen of haantjes voor gebruikt
Door het lang te stoven werd het uiteindelijk gaar



Ingredi├źnten:

1 kip, in 8 stukken 
120 gram gerookt spek, in blokjes
200 gram kleine paddenstoelen 
200 gram zilveruitjes (eventueel sjalotjes) 
40 ml cognac, om te flamberen 
500 ml rode wijn
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
50 gram koude boter
2 eetlepels gehakte peterselie
Peper en zout
4 teentjes knoflook
500 ml kippenbouillon
3 eetlepels olie 

Bereiden:

Kruid de stukken kip met peper en zout. 
Borstel de paddenstoelen schoon. 
Pel de zilveruitjes. 
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een braadpan, kleur er de spekblokjes in aan. 
Voeg de uitjes en de paddenstoelen toe, bak ze even mee. 
Haal alles uit de pan en zet even opzij. 
Bak de bouten in het hete vet, voeg dan de borststukken toe. 
Kleur ze rondom goudbruin en flambeer met de cognac. 
Giet de rode wijn en de kippenbouillon bij in de pan en breng aan de kook. 
Voeg de paddenstoelen, het spek, de knoflook, de uitjes en het kruidentuiltje toe. 
Laat afgedekt 1 uur sudderen op een zacht vuur.
Haal de stukken kip, de groenten en het kruidentuiltje uit de pan. 
Zeef de saus en laat lichtjes inkoken. 
Klop met een garde de ijskoude boter in vlokjes door de saus. 
Breng verder op smaak met peper en zout. 
Doe alles (behalve het kruidentuiltje) terug in de pan. 
Werk de coq au vin af met peterselie en serveer.

Tip:
Vaak zijn de beste combinaties precies de wijnen die in dezelfde regio worden verbouwd,
 als de plek waar het gerecht vandaan komt. 
Coq au Vin is een typisch Frans recept dat stamt uit Bourgogne waarbij oude haan werd gebruikt. 
Een overdaad aan wijn van druiven uit de achtertuin moest het vlees mals maken.
 Nog steeds past een lekker sappige rode bourgognewijn uitstekend bij de verschillende varianten van dit oeroude recept.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten