Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Romige Spinazie Lasagne


Romige Spinazie Lasagne

Om heel eerlijk te zijn was ik niet zo dol op Lasagne
Ik vond de lasagne vellen vaak niet echt gaar in het gerecht worden
Het bleven nare harde velletjes
Maar met de koelverse lasagne vellen gaat het prima
De gedroogde lasagnevelletjes vooruit koken en gebruiken als ze bijna al dente zijn is ook een optie
Maak je zelf pasta dan kun je de lasagne helemaal kersvers gebruiken

Ingrediƫnten:

3 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel gedroogde oregano
500 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pak koelverse lasagnevellen (250 gram)
1 pak gesneden bladspinazie (diepvries)
250 gram mascarpone
100 gram Pecorinokaas (geraspt)

Bereiden:

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de tomaten toe, kook 5 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal.
Bedek met lasagnevellen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone.
Bestrooi met peper en zout.
Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus.
Ga zo door tot alle ingrediƫnten op zijn.
 Eindig met spinazie en mascarpone.
Bestrooi met de Pecorino.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Verwijder na 20 min. de folie en bak de lasagne nog 10 min.
Serveer direkt met een groene salade en glaasje wijn.

Wijntip:
Chardonnay uit
Westkaap/Zuid Afrika


Bron A.H nr 4 2010

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten