Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Zuurvlees (Zoervleis)


Zuurvlees (Zoervleis)

Een puur Limburgs streekgerecht. 
De naam komt van het marineren van het vlees in azijn. 
Voor zuurvlees werd vroeger meestal paardenvlees gebruikt. 
Tegenwoordig is dat rundvlees van de rib of de klapstuk en in sommige gevallen ook wel konijn. 
Zuurvlees lijkt op het Hollandse draadjesvlees en is ondanks de naam niet zuur 
en dat komt door het ruime gebruik van ontbijtkoek en stroop.
Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker laten sudderen. 


Ingredienten:

2 pond runderriblappen
2 dl azijn
3 blaadjes laurier
2 kruidnagels
30 gram boter
2 grote uien, in grove stukken
1/2 winterwortel (in plakjes)
3 plakken ontbijtkoek
3 eetlepels appelstroop
peper en zout

Bereiden:

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom. 
Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en de kruidnagels toe. 
Voeg naar smaak (versgemalen) peper en zout toe. 
Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast. 
Hoe langer je het vlees marineert, hoe zachter het vlees wordt.
Dus zet het een dag van tevoren in de marinade

Schep het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. 
Bewaar de marinade.
Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de boter. 
Blus af door de marinade erover te gieten.
Bak de uien in de rest van de boter in een aparte pan mooi bruin.
Doe de wortelplakjes erbij  en schep ze goed om en om
Voeg ze bij het vlees.
Leg de plakjes ontbijtkoek op het vlees*
Laat het vlees op laag vuur sudderen tot het vlees gaar is (2 uur minstens)
Voeg de fruitstroop toe en roer door de saus. 
Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. 
Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe*

* voor de slowcooker vanaf * 
Doe de inhoud van de pan in de slowcooker
Zet de cooker op hoog.
Na 4 uur  zet je de slowcooker op laag
Laat sudderen (minstens 6 uur) tot het vlees gaar is.

Serveertips
Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, (zelfgemaakte) frites en mayonaise
Maar Rode Kool en Aardappelpuree is er ook heel lekker bij.


Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten