Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Geglazeerde Bietjes met Worteltjes en Ui


Geglazeerde Bietjes en Worteltjes met Ui

Een van de groente`s waar je me wakker voor kunt maken is bietjes
Ik eet ze meestal als een salade
Heerlijk.... en met uitje en geitekaas erdoor is het helemaal smullen
Maar deze geglazeerde bietjes is ook  de moeite waard
Lekker met aardappelpuree en een steak
Dit receptje is voor 2 personen
Lekker met aardappelpuree en steak 
Verdubbel de hoeveelheid voor 4 personen

Ingredienten:

2  rode uien (geschild en in kwarten)
12 worteltjes (schoongemaakt en geblancheerd )
2 bietjes (gekookt en in kwarten)
handje platte peterselie
4 knoflookteentje (in de schil)
zout en peper
scheut olijfolie

Voor de glazing:

1 & 1/2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
2 theelepels lichtbruine suiker
2 eetlepels honing
1 theelepel citroensap
zwarte peper (uit de molen)

Doe alle ingredienten voor de glazing in een kom
Hussel alles goed door
Is het te dik....? doe er dan nog een heel klein beetje olijfolie door.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius, gasmerk 6
Doe de ui  in een oven schaal met de peterselie en de knoflook
Voeg de olijfolie en zout toe
Mix alles goed door zodat de ui een olielaagje krijgt
Zet de schaal in de oven en rooster de ui ca. 15 minuten
Draai de ui om en zet nog 15 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en doe de worteltjes en bietjes erbij
Husel alles goed door
Bedruip alles met de glazing
Zet de schaal in de oven  voor ca. 20 minuten
Hussel halverwege de groente even om....
Prik met een mes in de wortel om te kijken of ze gaar zijn.

Serveren:
Verdeel de groente`s en de knoflook met de glazing over 2 borden
Geef er aardappelpuree en steak of een geroosterde kippenbout bij.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten