Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Omgekeerde Rabarber Appeltaart



Omgekeerde Rabarber Appeltaart

Appeltaart net even anders......
Door de appel en rabarber erin te doen krijg je dat beetje zurige smaakje wat zo lekker is
De caramel zorgt voor de zoete noot.

Ingredienten:

250 gram suiker
250 gram rabarber, in stukjes van 2 cm
1 kleine appel, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes
2 eieren
40 gram poedersuiker
1 theelepel natuurlijk vanille-extract (of 1 zakje vanille suiker)
100 gram boter, gesmolten en afgekoeld
125 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee dun in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de suiker samen met 80 milliliter water in een pan en verwarm hem op laag vuur.
Beweeg de pan regelmatig heen en weer tot de suiker is opgelost.
Draai het vuur hoger en laat de suikerstroop koken tot hij een lichte karamelkleur heeft.
In de oven zal de kleur donkerder worden.
Giet de suikerstroop in de taartvorm.
Voeg de stukjes rabarber en appel toe en duw een beetje aan.
Klop met een elektrische mixer eieren, poedersuiker en vanille-extract schuimig in een kleine kom.
Spatel de gesmolten boter erdoor.
Zeef de bloem boven de kom en roer hem door het eimengsel (dit blijft vrij dun).
Lepel het beslag voorzichtig over de vruchten en zorg ervoor dat deze op hun plaats blijven.
Bak de taart circa 45 minuten of tot de bovenkant stevig is.
Snijd met een mes de taart los van de randen en stort hem voorzichtig op een rooster om af te koelen.
Wacht hier niet mee, want dan wordt de karamel hard en blijft hij aan de taartvorm vastplakken.
Dien de taart warm op met slagroom bij wijze van dessert of koud als cake bij de thee of koffie.

Bron: Seasons

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten