Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Salade van Opperdoezer Ronde


Opperdoezer Ronde

Een van de lekkerste aardappeltjes is wel de Opperdoezer Ronde
Ze worden geteeld in Opperdoes, een klein plaatsje bij Medemblik
Eind Mei begin Juni komen ze weer op de markt
En dan profiteer ik er ook echt van
Het aardappeltje heeft weinig nodig
Gekookt in de schil en met boter en peterselie is het al een lekkernij
Dan zou ik mijn maal alleen met aardappelen kunnen doen.
Maar ook gebakken of in een salade is deze aardappel een ster.

De Opperdoezer Ronde heeft een heel dun velletje, dus schillen hoeft niet echt.
Er zitten wel veel "ogen" in.....
Dat is eigenlijk het meeste werk aan deze aardappel
Als je de aardappel goed boent en de ogen eruit snijd is de aardappel klaar om te bereiden.
En het is de moeite waard...



Salade van Opperdoezer Ronde

Voor- of lunchgerecht 
4 personen

IngrediĆ«nten 

500 gram Opperdoezer Ronde
1 dl kokende groentebouillon
500 gram groene of witte asperges
1 theelepel Franse mosterd 
2 eetlepels (balsamico- of rode wijn) azijn
3 eetlepels oljjfolie
1 eetlepels notenolie
zout & peper
100 gram rucola of waterkers 
200 gram gerookte zalm ( of zalmsnippers )
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
dille

Bereiden:

Borstel de Opperdoezer Ronde onder koud stromend water  schoon 
Kook ze in de schil  net gaar in ruim kokend water met zout ( circa 20 minuten) 
Laat de aardappelen iets afkoelen en pel ze zo warm mogelijk,
Snijd ze in de lengte in parten en schenk de kokende bouillon eroverheen. 
Laat, afgedekt, een uur marineren
Schil het onderste stukje van de asperges, 
halveer dikke exemplaren in de lengte en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. 
Kook of stoom de asperges bijtgaar
Klop een dressing van de ingrediĆ«nten en schenk deze over de nog warme asperges. 
Laat, afgedekt, een uur marineren
Schep de aardappelen en asperges voorzichtig door elkaar
Leg de gewassen en gedroogde rucola of waterkers op een schaal of op 4 bordjes en verdeel de salad
Verdeel de gerookte zalm over de salade en garneer met de pompoenpitten en fijngeknipte dille.

Variaties: 
Neem 750 gram Opperdoezer Ronde, 
750 gram asperges 
300 gram gerookte zalm voor een maaltijdsalade.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten