Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Appelijs met Caramelsaus en Pecannootjes


Appelijs met Caramelsaus en Nootjes

IJs gaat er altijd wel in
En met het warme weer helemaal
Dit keer heb ik eens appelijs van Lisa geprobeerd
En het is erg lekker....vooral met de caramelsaus en nootjes
Word het gelijk een leuk dessert...


Ingredienten:

Voor de appelmoes

2 grote appels (geschild , van klokhuis ontdaan en in dunne schijfjes ) 
ca. 1/2 cup honing (of 2/3 cup suiker)
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel all spice (kruiden)
1/2 theelepel citroenrasp
1/8 theelepel zout

Voor het ijs

2 cups volle melk
1 eetlepel + 1 theelepel maizena
3 eetlepels cream cheese
1 & 1/4 cup slagroom
1/2 cup suiker
1 & 1/2 eetlepel maple syrup
1/2 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout

Voor garnering:
Pecannootjes

Bereiden:

Doe de appels met de ingredienten voor spiced appels in een pan
Zet op half hoog vuur en laat koken tot all het vocht is verdampd (ca 10 minuten)
Laat de appels afkoelen en zet in de koelkast om helemaal koud te worden
Meng in een klein kommetje 2 eetlepels melk met de maizena
Vul een grote kom met water en ijsblokjes
Klop in een andere kom de cream cheese los tot een zacht mengsel
Doe de melk in een pannetje
Voeg de suiker, maple syrup en het vanille extract toe
Zet het pannetje op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost (ca 4 minuten)
Doe van het vuur af het maizena mengsel erbij
Breng aan de kook tot het mengsel dikker is geworden (ca 1 minuut)
Haal van het vuur en roer alles goed door
Voeg dit mengsel bij de cream cheese, roer tot een glad mengsel
Voeg de zout toe en giet in een kom
Zet dit in de kom met ijswater
Roer af en toe tot het is afgekoeld (ca 20 minuten)
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Doe de laatste paar minuten de appelmoes erbij
Draai nog paar minuten en doe het ijs dan in een luchtdichte diepvriesdoos
Laat nog 2 a 4 uur in de vriezer staan voor het serveren

TIP:

Haal het klokhuis uit een appel en hol nog verder uit
Wrijf in met citroensap en vul de appels met het ijs
Zet de appels op een schoteltje
Giet er de caramelsaus over en sprenkel er gehakte pecannootjes over.

Bron: Lisa is Cooking

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten