Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Bananen Roomtaart

Bananen Room Taart

Ingredienten:

taartvorm 22 cm doorsnee
300 gram bloem
200 gram koude boter(in blokjes)
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel zout
2 eetlepels ijswater

Voor de creme:

2 cups melk
2 eieren
2/3 cup suiker
1/2 cup bloem
1 theelepel vanille extract
3 bananen
citroensap
2 en 1/2 cup slagroom

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de bloem, suiker en zout in een keukenmachine en druk even op de pulse knop
Zodat alles goed vermengd is
Doe de koude boter erbij en pulse nogmaals tot er een grof geheel ontstaat
Voeg het koude water toe en pulseer tot een kruimelig geheel (niet langer pulseren dan 30 seconde)
Haal het deeg uit de machine en vorm een bal
Sla een beetje plat en verpak het in huishoudfolie
Leg in de koelkast voor minstens 45 minuten
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een lap deeg (26 cm in doorsnee)
Rol de lap deeg luchtig om de deegroller en verplaats het naar het bakblik
De bodem en zijkanten zijn nu bedekt met deeg
Zet nog even 15 minuten koel weg
Prik in de bodem met een vork gaatjes
Leg er bakpapier in en vul met keramische bakkorrels (kookwinkel) of bonen
Zet in de oven en bak de taartbodem 25 minuten
Na 15 minuten het bakpapier met de korrels of bonen weghalen
Bak nog 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Klop in een stevige pan de suiker en eieren samen met de melk
Zeef de bloem erin en klop tot een zacht mengsel
Zet op het vuur en blijf roeren zodat het niet gaat schiften
Als het kookt iets dikker laten worden
Haal van het vuur af en klop de vanille extract erbij
Bedek de bovenkant met huishoudfolie
(plat op het mengsel zo komt er geen vel op)
Laat volkomen koud worden
Klop de slagroom stijf
verdeel het mengsel in 2
Doe de koud geworden creme in een schaal en klop even goed door met de mixer
Schep voorzichtig de helft van de slagroom erdoor
Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met beetje citroensap
Schep ze door het creme mengsel
Doe het cream mengsel in de gebakken taartvorm
Doe de over gebleven slagroom over de creme vulling heen
strijk het glad of maak er pieken op
Versier met overgebleven banaan en/of chocolade rasp


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Kat Mortensen zei

This sounds just heavenly! I love bananas.

Hope you are well, Jeanne.

Populaire berichten